Grotta ner sig.

Det enda hållbara argumentet i alla diskussioner är: "Så gjorde man redan på stenåldern". Det går ju liksom inte att toppa. Om man gjorde så redan på stenåldern, då måste det vara rätt. Eftersom det inte fanns någon med mobilkamera på stenåldern som kunde visa att nej, det kanske inte var helt rätt allting man pysslade med på den tiden, så får vi helt enkelt lita på vår tids arkeologiexperter (dvs alla som tycker allt från förritin var bra. Särskilt saker från jättejätteförritin, där ingen nu levande person var med alls.). 
 
Stenåldern var en fantastisk period. Det hörs ju på namnet. Det är därifrån vi fått ordet "stenbra". 
Det är därför stenåldern nu fått en rennässans (rennässansen, däremot, var en jäkla skit-era, då folk bara drällde runt och gjorde en massa saker utan att nånsin berätta på Facebook vad de var upptagna med.).
 
Stenåldern är tillbaka, eftersom stenåldern var bäst.
 
Vi ser tecken på detta stenåldrande varje dag. Våldtäkter, krig, sexism och främlingsfientlighet är de mest uppenbara. Detta har vi ägnat oss åt sedan stenåldern och dög det åt stenåldersfolket duger det åt oss. 
 
Eftersom många är så nykära i stenåldern och dess fasoner tar sig detta såklart uttryck även i maten. På fullaste allvar har många börjat med "stenåldersdieten". Precis som alla andra dieter bygger den på att göra ätandet så klatrigt som möjligt, så att folk ska gå ner i vikt bara av ren mental utmattning. Eftersom den hyllar stenåldern (the golden age of humanity, som vi vet) är fokus även på att äta så många djur som möjligt inom så kort tidsperiod som möjligt (jag är lite osäker på att stenåldern gick ut på detta, men på stenåldern hade ingen fel och därför har jag inte heller det nu). 
 
Lustigt (rätt olustigt) att alla dieter går ut på att äta maximalt med animaliska ingredienser för att gå ner i vikt, när det enklaste (och hållbaraste och djursnällaste, men det är ju helt ovidkommande argument, för på stenåldern sket man väl fullständigt i både miljö & omtanke) sättet att må bra (och hålla sin idealvikt) är att äta vegetariskt. Men det är såklart ointressant, för på stenåldern struntade man i rationella argument och löste alla konflikter med ett hederligt gammalt slagsmål. 
 
I alla fall. Stenåldern är här för att stanna. Det mesta går att lösa med våld (järnrörsfajter ger politiker fler väljare, brutal djurhållning ger mer pengar, våldtäkter ger rastlösa människor en hobby) och eftersom  Putins hårda tag mot folket inför och under OS (en stenstor sporttävling där ingen fick protestera mot att Ryssland vägrar ha mänskliga rättigheter och då alla länder bestämde sig för att strunta i demokrati och humanistiska värderingar eftersom sport trots allt är viktigare än allas lika värde) togs emot med öppna armar av omvärlden blev USA peppat att följa efter. 
 
Samtidigt vill inte Sverige vara sämre och tar och stänger av folk med avvikande (dvs omtänksamma) åsikter från radio och TV. Det är ju faktiskt valår, och våra främsta stenålderspartier ska inte behöva stå ut med kritik från folk som tjatar om demokrati och mänskliga rättigheter. Partiledardebatten kommer att ersättas av ett parti sten, sax och påse, följt av knytnävsmatcher. 
 
Och det blir jäkligt bra TV.

Kommentarer
Postat av: Dojjan

Det jag alltid tänker på när folk pratar om t.ex. stenåldersdiet och stenåldersgympa eller vad det nu må vara för stenåldersaktivitet som ska vara hälsosam så tänker jag alltid: "Meh! På stenåldern var ju medellivslängden typ 30 år".

Svar: Stenåldersjympa??? Hade de sånt på stenåldern? Och jag tycker "Meh!" är helt rätt tänkt i denna fråga.
Tapetorkestern

2014-02-24 @ 11:05:06
Postat av: Anonym

Ja, alltså, jag läste om några New York-män som var ute och machorände barfota och som typ visualiserade att de var jagade av björnar, eller nå't sån't. Jag ska se om jag hittar artikeln.

Svar: Machorände stenåldersfolket barfota? Och visualiserade de verkligen en massa? Hade de inte fullt upp med att väga och mäta all mat?
Tapetorkestern

2014-02-24 @ 17:18:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0