SPRID!!!

 

Inte ska väl kommande generationer tvingas bli utan?

 

Dagens pysseltips

Jag hade för länge sedan en idé om att kortkorta noveller borde sättas upp på busskurer, så väntande kunde dela en litterär upplevelse. Det blev inget av med det, så det är fortfarande lika tråkigt att vänta på bussen. Men hellre tristess vid kollektivåkandet än den fruktansvärt äckliga kampanjen som SL nu låter SD utföra på tunnelbanan.
 
 
Om kampanjen kommer norröver är vi redo med sax, papper och tejp för att täcka över skiten. Tyvärr är det inte lika lätt att klistra över själva Rasismen. Men det går. Allt som behövs är lite svartkonst, många fingerfärdiga människor samt silvertejp.
 
Vid nästa fullmåne samlas vi nere vid sjön, tänder eldar, snurrar baklänges  och mässar fram diverse uttalanden från SD-politiker för att åkalla det urgamla monstret Rasismen. När den kravlar sig fram gäller det att vara snabb! Alla måste rulla ihop eländet till en boll. Här finns det en risk för att vissa tvekar, om djävulskapet börjar gagga om att det inte alls är rasism att sätta folkgrupper emot varandra och att så har vi gjort i alla tider och vi vill ju bara stoppa organiserad brottslighet, och så vidare. Håll för öronen, tänk vettiga tankar (eller tänk bara på kladdkaka, om du blir stressad) och ropa "vik hädan, fule fan!". 
 
En varning: det kan bli både kladdigt och kletigt när Rasismen sätter igång, så kom ihåg att ha på dig oömma kläder, förslagsvis i galon.
 
När rasismbollen märker av motståndet kommer den att försöka spela ut alla deltagare emot varandra, så då måste man vara snabb med tejpen! Gaffa ihop bestens enorma käftar och fortsätt tejpa kors och tvärs över hela dess uppenbarelse. Den kommer att kämpa emot, men om alla bara är bestämda och slutar lyssna på bautabollen och istället drar ordvitsar, kommer rasismen att sjunka ihop såpass att den blir hanterbar.
 
Nu är det bara att rulla ner ondskeklumpen till järnvägsstationen och tejpa fast den i backen. Där kommer rasismen att stå som ett ihopklistrat monument över människans värsta fiende och det blir en installation som skolklasser kan vallfärda till och hälla utspädd blandsaft över, sucka över och gärna kissa på.
 
Det var väl inte så svårt? Nästa vecka ska vi lära oss hur man täljer ett skyddande multiverktyg av drivved och bubbelplast för att mota bort karies och kvällstidningar.

RSS 2.0