Leve Sverige

I en kvällstidning brer en kavajfarbror ut sig och slår sig för bröstet för att han minsann inte köper kött från Danmark. För det vet man ju, att kött från Danmark inte är lika bra som kött från Sverige. Kavajfarbrorn berättar att han har så mycket pengar att han bara köper kött från Sverige, för köttet från Sverige är ett snällt kött. 
 
Kavajfarbrorn säger att har man så mycket pengar som kavajfarbrorn har ska man lägga dem på svenskt kött. Kavajfarbrorn har aldrig hört talas om att köttet kommer från levande individer, som ger blanka fan i om de bor i Sverige eller i Danmark.
 
Grisarna som stängs in i Sverige stängs in i samma mörker som grisarna i Danmark. Bara en procent av de svenska grisarna får se dagsljus. Resten får leva inomhus. Eller leva och leva. De får trängas med en massa andra grisar och leva i dynga, trots att de behöver ha det rent omkring sig. De får trängas, stressas och bita svansarna av varandra i ett halvår. Då har många av dem fått magsår, men det är ju bara pjåsk.

Sedan, Kavajfarbrorn, händer detta: de grisar som har blivit ett halvår gamla kvävs tills de förlorar medvetandet. Sedan skärs deras halsar upp så de förblöder.
 
Sicken tur för dem att de kvävs och förblöder i Sverige, Kavajfarbrorn. I Danmark hade det säkert inte varit lika trivsamt att kvävas och förblöda som det är i VÅRT rike. Vårt allra bästaste superland. 
 
Och jag glömde en sak, Kavajfarbrorn. Om vi backar lite, från den där helhärliga kvävningen och fredagsmysiga förblödningen. Om vi backar tills när grisen föds. När grisen är alldeles nyfödd och visar sig vara en hane, Kavajfarbrorn. Då kastreras grisbebisen. Utan bedövning, Kavajfarbrorn. Kan man tänka sig en bättre start i livet? 

Kavajfarbrorn berättar att den gris (OBS! SVENSKA gris! Sverige Sverige Fosterland!) han äter smakar fantastiskt. Han tillsätter lite kryddor till grisen så den smakar himla himla fint. Kryddor från Provence (där ballade Kavajfarbrorn ur lite - på tal om kastrering, höhö - för kryddorna verkar inte vara från vårt fädernesland, landsförrädare är Kavajfarbrorn inpå alltihopa). 
 
Den kvävda och ihjälblödda grisen smakar alltså bra med lite örtkryddor till, så ni vet. Kavajfarbrorn ville bara berätta det. Och att danska grisar såklart har det tusen gånger värre än våra bortskämda grisar som bara klagar och klagar hela tiden.
 
Fast Kavajfarbrorn tycker att det är överdrivet att använda "kvävning" och "förblödning" och "kastrering", eftersom det bara är grisar det handlar om. Rätt ord är istället "djurskydd". Och djurskydd, säger Kavajfarbrorn, det är Sverige världsbäst på. 
 
 
 
 

RSS 2.0