Billy the Kid

Idag fyller Billy Idol 53 år och folk firar för fullt överallt. Nyss hörde jag fyrverkerier över byn. Inte klokt vad man gör sig för. Jag har hurrat för honom med Dojjan samt ätit mandelmassa. Och så har jag somnat på golvet efter att ha gjort något så obeskrivligt vackra svanhopp till John Coltranes My Favourite Things. En opartisk bedömare skulle dock mer ha ansett att jag snurrade runt som en full trafikpolis i otakt. 

Vad passar väl bättre som present till Billy Idol än en liten fin vaggvisa?

Å lille Billy
Så liten förr och nu så stor
Men du hytter med näven och gapar och skriker
Att du är kvar i trotsåldern är det många som tror
Men inte jag
Lille gubben
För jag vet att du är i samma ålder som min morBakgrunden till dikten om Russell Brand och så själva dikten om Russell Brand.

Jag vill bara göra allmänheten uppmärksam på att det nu är väldigt länge sedan jag skrev om Russell Brand. För att han inte ska förstå att jag är desperat och ohälsosamt besatt av honom så skriver jag dikten på svenska. Och för att avsäga  mig allt ansvar för mitt oansvariga dyrkande så ska jag tala om att dikten skrevs under ett tungt kakaorus och med enbart Bästa Hockeyramsorna Vol 3 på stereon.

Dikt till Russell Brand. På svenska.

Russell Brand
Russell Brand
Russell Russell Russell Brand


Slut på dejtingtips

Min Bob Dylan-expert var in på den här sidan och tyckte den var högst obegriplig. Det begriper jag. Jag ska försöka skärpa till den och sluta göra en massa interna grejer. Få den lite mer allmängiltig, liksom. Universal. Så den griper tag om självaste Kungen om han skulle vara här inne och läsa. Jag antar att han sitter och slöbloggar lite på kvällarna i väntan på att någon viktig fråga ska dyka upp som han kan uttala sig luddigt om.

Denna vecka har jag hört att två till har blivit vegetarianer. Det ska firas. Jag dricker champagne (gör jag ju inte. Varning alla barn! Drick inte champagne! Det är bara lurendrejeri att man inte blir bakis av det! Man blir dessutom alldeles rynkig. Tror jag.) och skriver en dikt om saker som gör mig arg. Jag gav denna samma namn som en låt med en oftast dålig norsk grupp som hade en bra sångare.:

Cry Wolf
Ont i huvet och snart slut på honung
Och fortfarande riktigt arg på Svea Rikes Konung.


På tal om kontaktannonser

Jag har ritat ett förord till min nya raggningshandbok. Här får ni en exklusiv förhandstitt. Jag vill tacka det avancerade konstnärsprogrammet Paint samt Rembrandt för hjälp och inspiration.


Kl*ddk*k*

Jag har kommit på att det är rent löjligt att vara ledsen över att hjärtat håller på att frysa till is i takt med att vintern väller över oss, när det finns något så bra som Tom Waits. Jag har inte ens hört på Tom Waits idag, men blev påmind av Landstrom att han finns. Och fatta hur många bra personer det finns! Fatta.

Om något helt annat har jag skrivit en dikt idag, nämligen kladdkaka. Dikt blev det väl inte riktigt, mer en crossovertext, en hybrid i genren Slayer/Tore Skogman.

UUUUUHHHHHHRGHHHH

Darkness hangs
Over my head
Like an evil rotten corpse
Of a dismembered goblin

Shameful path
I walk in blood
Let the angels scream
I'll slay all your virgins

Chorus:

Fuckfuckfucketifuck
I hate and hate
Hahahahahahaha x4


Stinking hell
In my heart
Love is a mouldy syringe
In a drooling madman


Bloody shit
My soul turns black
Leave your hopes behind
To my cannibal friend

Chorus:

Fuckfuckfucketifuck
I hate and hate
Hahahahahahaha x4


Whoopsiedaisy
What happens now
Is there light in my window
I feel so strange

Holy moley
I sense some hope
I feel laughter coming
Right out of my mouth

Skibbidibapp
I'm happy as hell
Gimme more of that chocolate
Gimme more of that cake

Chorus:

Fudgefudgefudgetifudge
Chocolate cake
Haderajjanrajjanlej x4


I dream of spring

Brian Eno pratar i tidningen om hur viktigt det är att gå framåt, att han blir illamående av nostalgi. Med tanke på att han har en mycket finare frisyr nu än när han var i Roxy Music så kan jag hålla med honom. Och jag försöker gå framåt, men fastnar istället i funderingar på om det var en Brian Eno-utställning jag var på i London för hundra år sedan eller om det var med han den där som jag förväxlar med Brian Eno men inte ens kan komma på namnet på nu.

Men framåt försöker jag gå igen. Och tänker på att det är jättejättelångt till våren. Och när det blir vår är jag ännu äldre och förmodligen inte ett spår smartare. So what's the use, kan man ju fråga sig. Men ifall det inte blir vår inom de närmaste två veckorna får jag förmodligen ett utbrott och börjar samla solstrålar i en gammal hatt, för nu står jag inte ut längre.

Fast våren är inte att leka med. Det visste redan TS Eliot. Men han kunde i alla fall skriva dikter. Här kommer en dikt om våren som TS Eliot inte har skrivit:

The Wasted Land

April är en grym liten månad
Där själva själen och även hela huden blir hånad
Varenda spricka i de båda syns för hela världen
Men världen är tackochlov upptagen med att kolla på Idol
Och jag är upptagen med att lägga alla mina pengar på oparfymerad tvål
Nu har jag fått säga allt jag vill ha sagt
Förutom att det är synd att man alltid måste betala frakt
Hej nå ni nå ni nå
Och en flaska med rom. Eller två.


Paint it black/Sock it to me

Såg en bild på Henrik Schyffert där han hade en Big Black-tshirt på sig och kom att tänka på en serietecknare som jag kände en gång, som var besatt av Big Black när vi träffades. Det var inte jag. Jag tyckte dock att Steve Albini var inblandad i en himla massa bra projekt, t ex Pixies första skivor. Och sångaren i Pixies brukade kalla sig för Frank Black. Jag var helt säker på att både Steve Albini och Frank Black var två råsnygga killar. Tills jag såg dem på bild.

Det här skulle egentligen bli en dikt om hur svårt det är med Robert Wells inne i huvudet när man försöker tänka smarta tankar och att det inte alls går att tänka något smart över huvudtaget förrän tidigast i maj och att jag helt enkelt ger upp nu. Men det låter som en tråkig dikt. Därför skriver jag istället en limerick!

Det var en liten man ifrån Kuala Lumpur
Som satt och stickade en redigt ful jumper
Men han började svära
Jag skiter i det hära
Och trär på mig en av mina gamla strumper


Jag slår vad om att Coleridge aldrig hamnade i sådana här kreativa svackor.

Chimes of freedom

Idag blev det en riktigt svår dikt om hur man liksom ändå inte blir nöjd fastän man får det man vill ha och kanske borde fokusera på något viktigare som man egentligen vill ha men så är vi tillbaka där igen vid frågan om man verkligen vet vad man vill ha. Dessutom handlar dikten om eländes fulvintern.

Jag tror jag måste ta och höja diktkvaliteten lite så jag slipper förklara varenda bit poesi som hamnar här, men just nu går verkligen tankarna på sparlåga.

Egentligen skulle jag vilja skriva en dikt om Terry Chimes, som var trummis i Clash från början men sedan hamnade någon annanstans så super-Topper Headon fick chansen att trumma loss i den orkestern ända tills han trillade ner i heroinhelsiket och så fick Terry Chimes komma tillbaka och spela med Clash i USA mot slutet. Och nu är Terry Chimes stor i kiropraktorbranschen. Och jag har så löjligt ont i ryggen, men det blir det ingen dikt om.

Handhavandefel

smulpaj
smulpaj
smulpaj
inget sockersug alls kvar
tolv minusgrader
ödlehänder
tolv minuters sömn
öde händer

Näringsbrist, ringningsbrist och bristande planering

Dagens dikt är en Birger Norman-inspirerad odyssé över de två senaste dagarna.

En hyllning till Robert Plant och en sågning av min oförmåga att veckohandla samt ett hoppingivande slut

Osovit
Oätit
Oväder

Ofokuserad
Oh my Darling young one
Over the Hills and far away

Ongest
Och ingen choklad kvar
Orka

O tomma jobbskafferi
O stackars Phone Houseförsäljare på Konsum som inte fick sälja något till mig som höll på att trilla
Omkull av hunger
O tomma hemskafferi

Olagade middag
Omätt
OKDikt overklighet

Hade ju bestämt mig för att låta vad jag drömde inatt styra mina beslut.

Jag drömde att jag fick dåligt samvete för att jag stoppade ner en person jag har svårt för i en liten kartong och tejpade igen och väntade ganska länge innan jag öppnade, trots att jag insåg att det nog är svårt att andas därinne. Drömde även att jag hade på mig min 25 år gamla regnbågsfärgade baddräkt när jag frågade en barndomsgranne om han ville spela fotboll. Någonstans däremellan bråkade jag med en kopiator samt blev fast i Tönnebro för att jag inte hittade till bussen.

Inte mycket till råd, där inte. Därför bestämde jag mig för att strunta i drömmen och låta verkligheten styra. Eller inte alls. Dikten får styra. Jag har nämligen beslutat mig för att styra upp den här bloggen litegrann och skriva inläggen i diktform hädanefter.

Här kommer en oresonligt orytmisk dikt om denna dag:

Huskurer

När man känner sig arg och tokig
Är det bra att göra kikärtskok ig-
en
Och känslan av att va ett våp
Går över av att städa badrumsskåp-
et
Bäst av allt om man är dum och inte riktigt tjusigt klädd
Är att bli lycklig av att höra på mycket Grateful Dead

minns inte riktigt vad jag skulle skriva om

Dojjan har inte bara genomlidit långa VAZ-färder med bångstyriga bröders keffa musiksmak, hon har även hajkat med mig ner till Hultsfred, där det en gång var så jämrans kallt i den eländes bussen att vi var tvungna att bre ut lokaltidningar över låren där vi satt och huttrade och försökte förstå vad en av våra idoler, som nog satt i sig mer än ett olagligt frimärke, mumlade om.

Någon vi aldrig lyckades se på Hultsfred var Wendy James. Hon är ensamt ansvarig för att jag blekte sönder håret i högstadiet, använde Idominsalva som läppstift samt blev vegetarian. Jag är henne evigt tacksam för det sistnämnda. Jag förstår dock inte alls varför hon sjöng i I Want Your Love om att hon inte ville ha några Bob Dylanböcker, utan istället ville hon ha kärlek.

Om man inte kan få bådadera är jag inte med.


Jag haaaaaaaar en telefoooooon

Hade bestämt mig för att inte sova bort hela dagen idag.

Ändrade mig vid 11-tiden och tänkte att det gör väl jag som jag vill. Sovasovasova.

Vid sjuttonde enträgna somna-om-försöket fick jag ett sådant där gulligt tjejkedjeSMS som jag oftast inte alls tycker är gulliga. Jag skickar aldrig vidare, eftersom jag vill bestämma själv vad jag ska säga till folk. Och jag vill inte hota mina vänner med att de inte blir lyckliga om de inte skickar vidare detta lycko-SMS. Men eftersom det denna gång var ett SMS som ryckte mig ur min tycka-synd-om-mig-själv-fastän-det-inte-är-ett-dugg-synd-om-mig-dvala, så tänkte jag att det var någon slags tecken och skickade vidare till 9 damor, enligt instruktion.

Resultatet var blandat:

Jag klev faktiskt upp - mycket positivt.
Jag fick svar från lillasyster, som tycker jag är ett pucko för hon har väl inte råd att skicka runt en massa sånt där trams. Jag fick svar från storasyster, som svarade ciao brutta (hej fulhuve).Jag fick svar från Annikan, som skrev att jag skickat ett tomt SMS till henne. Inte helt ovanligt, må jag säga. Den här gången råkade jag i alla fall inte skicka det till hennes man.

Av de andra jag skickade har två svarat pliktskyldigt och tre andra sitter nog och svär över att jag börjar bli sentimental på gamla dar.

Du som inte har fått något SMS om hur bra och vacker och omtyckt du är kanske nu sitter och är alldeles upprörd över att jag inte tänker på dig. Men så är det ju inte. Du fick inget av olika anledningar:

a) du är inte tjej
b) jag brukar prata med dig på annat vis  eller skriva till dig och tänkte att du skulle bli helt brydd över ett SMS
c) du heter Dojjan och kollar bara mobilen fjärde tisdagen efter pingst, ungefär
d) jag har inte ditt nummer
e) jag tycker inte om dig. Då är sannolikheten oerhört liten att du läser detta. Och jag har definitivt inte ditt nummer.

Inom 9 minuter skulle något hända som skulle göra mig alldeles lycklig. Det skulle kunna vara att Annikan äntligen fått tag på vår gemensamma idols telefonnummer och därmed kan bjuda in honom till vår reunion.

Det kan även vara att jag insåg att anledningen till att you can't always get what you want, is because it might not be good for you.


You light up my life

Om det finns 99 ljuspunkter och 1liten skugga så tycker jag plötsligt att det är alldeles mörkt. Det är min allra sämsta egenskap. Min allra bästa egenskap är dock att jag faktiskt kan skärpa mig emellanåt. Så nu ska jag räkna upp det bästa som har hänt idag istället:

- Träffat på två gamla ljuspunkter. Tack för påminnelsen, E'. :) En glömde dock lämna sin autograf, men det kanske var för att hon skadat handen i en otroligt fånig incident...:D

- Pratat Lord Byron (favorit!) med Dojjan.

- Pratat Janne Vängman (ingen favorit, men han råkade bli ett tema denna vecka) med lillasyster.

- Blivit lättad över att Modern klarat sig från farligheter idag.

- Hört på min absoluta favoritlåt med Bob Dylan.

- Haft roligt åt roliga kollegor flera gånger.

- Hört introt till Sweet Child O'Mine och tänkte på min favoritDJ

- Märkte att jag faktiskt hade 33 kr kvar på kontot och inte hade övertrasserat

- Insett att jag äntligen får sova ut imorgon.

- Märkte att min favoritblogg plötsligt var uppdaterad efter hundra år.

- Ätit en perfekt avocado.

- Fått mail från min kinarestaurangskompanjon.

- Fått SMS från Annikan, vilket lyste upp mitt i största deppet

- Fått en Dagens fråga som jag kunde svara snabbt på. De kluriga är dock bäst, men när jag är såhär korkad så känns det bra att inte behöva tänka.

Dags att klura på hur jag skriver om allt detta till en islänningasaga.


No country for old women

Tre saker jag har lärt mig denna fredag, detta liv:

1. Om man skickar iväg sina provglasögonbågar i ett paket utan att sätta på provglasögonbågsföretagets returadresslapp på paketet, så kommer det tillbaka till ens egen brevlåda. Mäkta paff blir man då.

2. Om man kör dammsugaren samtidigt som stereon spelar Like a rolling stone, så låter den sången som Lasse Stefanz. Mäkta rädd blir man då.

3. You can't always get what you want. Mäkta less blir man då.

Såhär går det när jag hittar på ämnet själv

Förra helgen skulle min Bob Dylanguide höra på Porrfilm, en låt med den mytomspunna gruppen Blå Häst. Häromdagen skrev jag en hyllningslåt till Dojjans burdust döpta bok Porno. Och idag läser jag ett ord som jag aldrig någonsin tidigare har sett: porrfilmsbonus. Det är tydligen något sportare får när de varit extra sportiga. 

Porr, jo. Får mig att tänka på något riktigt obehagligt: purjo.

Jag vet inte varför jag har så svårt för purjo. Förmodligen fick jag den fult tillagad på högstadiet (innan jag fick världens bästa mattant, som gav mig lyxiga pajer var och varannan dag) och blev därmed ilsket inställd till denna fula grönsak.

Tack och lov behöver jag inte äta otäcka saker nu när jag är stor. Dock skulle jag vilja äta en hel del andra saker, men mitt kylskåp inbjuder inte till stordåd. Två citroner, två sorters grädde samt skumpa och Martini. Allt annat åt jag upp till middag. Och jag är fortfarande hungrig, men känner inte för att dricka mig mätt på en bisarr cocktail.

För jag har inte några små pappersparaplyer hemma heller.
Kvasthildas, Dojjans och Kollegans ämnen. Samt en obefogad attack.

Nu har jag suddat och suddat och suddat en massa halvkrystade försök att få ihop ämnena godaste glass, coolaste språk och rent allmänt näsor i ett och samma inlägg. Insåg att det blev inte bra, så jag skriver om något helt annat i väntan på inspiration.

Att inse att något inte blir bra och sedan ha förmånen att sudda, det är väldigt sällan man får den chansen. Jag beundrar verkligen folk som tänker innan de talar. Jag kör alltid den proceduren i omvänd ordning.

Så allt jag någonsin sagt är faktiskt oerhört genomtänkt, bara inte innan. Tänk på det, ni som tycker att jag pratar persilja.


Första tillägget. Vinner.

För er som tyckte förra inlägget var svårt och djupt och nästan det vackraste ni läst om litteratur med olämpligt omslag och lika olämplig titel, så ska jag förtydliga: melodin måste ni göra själva. Skicka gärna in den till mig. I ljudform, jag kan inte läsa noter.

Andra saker jag inte kan:

- Skärpa mig
- Komma ihåg namnen på Abrahams söner
- Låta bli att bli hungrig precis innan jag ska sova
- Köra bil
- Spela piano
- Inse att jag faktiskt inte kan spela något instrument alls
- Hålla mig till vad jag bestämt. Skulle ju bara skriva om Dojjans ämnen, inte börja på helt obefogade listor.

Pampigaste sången jag någonsin skrivit om en pocketbok

Idag fuskar jag lite med ämnena och kör inte exakt efter instruktionerna, men här är i alla fall Dojjans tredje ämne.

Det är en sorglig powerballad med Meat Loaf. Den handlar om hur pinsamt Dojjan tycker det är att ha en bok med en uppseendeväckande titel i sin bokhylla och hur hon måste gömma den varje gång hon får besök (boken, inte bokhyllan). Vilket hon brukar glömma.

Ta fram näsdukarna. Och lägg gärna märke till att texten blir så känslig i de sista verserna att själva rytmen helt försvinner. Men jag tror att Meat Loaf wailar lite där, bara. Och i bakgrunden hörs ett gitarrsolo som Jim Steinman köpt på Hammerfalls julrea.


Everytime I get company, I have to hide a book by Irvin Welsh

Whenever they call and say they'll be coming around
I scream out loud and throw myself to the ground
Oh no not again
Oh no it can't be true
Oh no not again
These things I have to do

Forever I said and promised I'd keep it this time
I shake my head and yell oh why oh why oh why
Oh no not again
Oh no it can't be true
Oh no not again
These things I do to you

Whatever they do and hey they always do the same
I have to hide you I have to make you go away
Oh no not again
Oh no it can't be true
Oh no not again
These things I put you through

Together we'd stay but I know you can't be seen
If they saw you, what would they think of me?
Oh no not again
Oh no it can't be true
Oh no not again
If only they had made another cover for you
If only he'd have given you another name
I love you so much but what can I do
You make me feel so much shame

You're my favourite book, but the writer was cruel
Why did he have to write it in block letters, all over you?
Every time people come to visit
I have to take you from my shelf
I don't want to hurt you, but I hurt myself
It's not really fair now is it

Oh no oh no oh no
Porno Porno Porno Porno

En rubrik helt utan vitsiga anspelningar på julen

Lista det bästa med julen, säger Dojjan. Klart jag kör på det nu, efter en hektisk dag (dock med riktig mat: kidneybönor med avocado, fänkål, jordnötter, citron och soltorkade tomater. Blev så mätt att jag inte ens orkade tänka på kakor. Dock har två personer gjort mig avundsjuk när de berättat idag att de nyligen bakat kladdkaka. En tredje höll dessutom på att baka äppelkaka när jag ringde för att be honom om råd i en viktig fråga, och då kunde jag knappt fokusera på min egen fundering). Listor är som terapi eller meditation eller i alla fall en genväg till visdom.

Det bästa med julen är:

- Att det bara är jul en gång om året

- Att det ger mig en anledning att kräva presenter av folk

- Att det ger mig en anledning att ge skumma presenter till folk

- Att det gett mig idén i år att enbart kräva hemmagjorda julklappar samt att själv tillverka något bedårande till alla

- Att en kompis påminde mig om att leta fram klassikern "8As julskiva"

- Att Nisserne på Låven kanske sänds i repris där det finns en TV i min närhet

- Att vi tar fram frigolittomten med flagnad färg, så han slipper stå ensam uppe i klädkammaren

- Att folk rimmar lite oftare än vanligt då

- Att jag ska höra på A Fairytale of New York. Jag kan inte höra på den under resten av året, för jag vill inte hamna i julstämning då. Jag vill inte vara utan den under ett helt år , för den får mig att tänka på Matt Dillon.

- Scenen i Kan du vissla, Johanna?, där ena grabben snubblar i sina gummistövlar.

- Att jag och mina gamla gymnasiepolare varje år får för oss att ordna en storslagen reunion.

- Att min familj får för sig att skapa nya jultraditioner.

Slut på listan. Jag ska nämna att de två sista punkterna är jättebra och roliga i sina föresatser, men tyvärr lyckas de aldrig i själva genomförandet till mer än en tredjedel.

Lite som det mesta här i livet. Men det blir ju kul ibland ändå.

Dojjans första ämne

Efter den glamorösa middagen "avocado med nachos" samt ett Vännermaraton känner jag mig omåttligt oinspirerad, men jag ska banne mig vara lite duktig och beta av Dojjans ämnen. Först ut är en jämförande analys av de japanska spelen Bakugan och Yu-Gi-Oh, på hennes sons begäran. Jag tog mig den konstnärliga friheten att göra det i haikuform.

Vad har Yu-Gi-Oh
Och Bakugan gemensamt?
Ja inte vet jag

Anonyms ämne

Kameran på min telefon har gått sönder. Det kan knappast vara på grund av överanvändning. Jag tar alldeles för lite kort. Det beror dels på att jag är en kass fotograf, dels på att jag alltid glömmer ta kort när det är något viktigt. Och att det är något viktigt inser jag antingen för sent, eller så har jag viktigare saker för mig än att ta kort just när det viktiga händer.

Tyvärr är det så. För mitt minne är lika dåligt som min förmåga att fota. Men vissa saker glömmer jag aldrig. Även om detaljerna liksom far bort, så finns känslan kvar. Och ibland är det inte de självklaraste sakerna som fastnar.

Så fastän fjolårets självklaraste minnen nog är spökhuset, musikalen, nobelmiddagen och de opedagogiska snapsvisorna vid julfikat, så är det allra första jag tänker på inte just de tillfällena.

Det är istället den självklara, lugna lyckan av att vara i samma rum som folk man tycker om. Oavsett vad man gör, oavsett om man har en totalt misslyckad diskussion,  en orättvis tävling eller blir osams om något. Det är ett pirr i hjärtat ändå. Det är som med alla andra vänner och familjen: alla Kodakmoments är kanske inte är så storslagna, varje chipsmaraton eller ogräsrensning man gjort ihop är lika viktiga.

Man blir liksom glad i själen av att vara med vissa människor, även om det man gör tillsammans kan verka helt menlöst. Och ett tecken på att man blir glad av dem är att hjärnan envisas med att påminna om att alltihop en vacker dag kommer att ta slut.

Men vemod, sentimentalitet och nostalgi orkar jag faktiskt inte med. Och jag orkar inte heller med att så fort jag ska skriva något viktigt så blir det inte roligt. Så därför får ni lägga in valfri vits här på slutet:

Försöker vinna tid

Hittills leder Dojjan och Anonym i racet om Bästa Förslagen Till Bloggämnen. Det beror inte bara på att de är de ENDA som har deltagit ännu, det är faktiskt rejält bra ämnen de har kommit med. Jag har lovat att skriva om ALLT. Självklart får alla som skickar in ett ämne ett pris. Ära, evig berömmelse och så vidare. Eller en ofantligt väldesignad Tapetorkestertshirt.

Jag ska börja med Anonyms ämne.


Gimme gimme gimme

Om jag skulle köra någon slags topplista över favoritinlägg i min egen blogg, så skulle jag förmodligen bli ännu mer självupptagen än jag redan är, men även inse att det som blev mest poppis är det som jag inte själv hittat på. Ledd Seppelin bidrog ju med gårdagens ämne (HUNDAR, för er som inte riktigt minns eller som helt enkelt gått vidare i livet). Det gav mig en lysande idé.

Ni får stå för idéerna framöver. Kom med ett ämne, så skriver jag om det. Jag vill att ALLA är duktiga och ger förslag.UPPGIFTEN ÄR ALLTSÅ: ge mig något att skriva om! Det får vara vad som helst, till och med sådant man kan tro är tabubelagt, svårt och opassande. Jag är inte rädd för att skriva om t ex E-type. Inte jätterädd i varje fall. Inte helt paralyserat skräckslagen.

Sätt igång.


En stjäl, två tankar

Oj, nu trodde jag detta skulle vara en långsam och tråkig dag, men så orsakade mitt humbla inlägg inte bara fantastiska kommentarer om både Lars von Trierfasoner och farlig snö, utan det gav även upphov till kriminalitet!

Min Kollega har alltså inte bara snott en Led Zeppelinskiva (vilket väl såklart är förståeligt, men absolut inte förlåtligt. Ifall det nu inte var ifrån någon som inte kan uppskatta deras mästerverk. Om någon skulle sno mina LZskivor skulle det vara ett grovt brott. Dock av tjuvar med smak.), utan stjäl även en hel identitet idag! Ledd Seppelin sitter just nu i Härnösand och ska ej förväxlas med Kollegan som sitter i djupa funderingar. Men Ledd Seppelin har i och för sig snott sitt namn från Robert Plants gamla hobbyorkester, så vem är väl jag att komma med moraliska uttalanden?

Kanske hela förvirringen beror på att Led Zeppelin gjort en av världens bästa sånger. Som heter Black Dog. Och självklart är Arne Hegeforsreferensen bara en ursäkt för att få skriva om hårsvall igen.

Hundar, heroin och Arne Hegefors.

Gränslöst tom i huvudet precis hela dagen idag. Men allt för konsten. Tänkte jag. Och skulle ändå tjurskriva något. Gick inte. Precis då fick jag sms från en gammal filmstjärna - vi kan kalla henne Ledd Seppelin - som fick bestämma dagens ämne. Hundar, bestämde hon.

Precis ingenting har jag att säga om hundar, tänkte jag. Men det kanske ändå kan glädja en Kollega att jag skriver om hundar. Hundar hundar hundar.

Jag ansträngde mig ändå lite grann. Tänkte på dogs. Det första som dök upp var Dog Day Sunrise med Fear Factory. Den låten gillade en gammal (jättegammal!!!! Hahahaha.) pojkvän väldigt mycket. Sedan tänkte jag på Dog Man Star. Den Suedeskivan gillade jag och mina gymnasieälsklingar väldigt mycket. Brett Anderson i Suede gillade heroin alldeles för mycket just då. Han borde kanske ha ätit kakor istället.

Därefter kom jag att tänka på Temple of the Dog, en grupp som fanns innan grungen slog till. För er som är alldeles för gamla, för unga eller helt enkelt inte ett skvatt intresserade  så föreslår jag att ni tar en kvällskurs i ämnet grunge. Kursplan och samlingslokal meddelar jag så småningom. Klädsel blir i alla fall rutig flanellskjorta med trasiga jeans och eventuellt mormors gamla spetsklänning utanpå det. För så såg de ut, allihopa, i Seattle på 90-talet.

Men innan det blev så, så fanns det en grupp som hette Mother Love Bone. Deras sångare tog alldeles för mycket heroin och överlevde inte. Några medlemmar bildade därefter gruppen Temple of the Dog, som fanns ett tag och sedan inte. Folk därifrån gick vidare till Pearl Jam och Soundgarden.

I Soundgarden blev Chris Cornell sångare. Han är en av världens 10 snyggaste karlar. Det faktumet har jag snott från en väldigt viktig doktorsavhandling som inte riktigt är klar än och därför kan jag inte avslöja så mycket mer ur den, men författaren gör oerhört grundlig forskning i ämnet. Har jag hört.

Men! Tillbaka till Chris Cornell! Han började tycka om heroin lite för mycket. Han klippte sig och hamnade i Audioslave, där några arga pojkar från Rage Against the Machine härjade runt. De gjorde en halvbra sång och ett helfult skivomslag och sedan glömde jag bort dem. 

Andra saker Chris Cornell har gjort: flyttat till Paris, skrivit förra Bondlåten, startat en restaurang samt gjort en sång som heter Call me a dog. Jajjemen.

Nästa inlägg blir nog om pudelrock. De som höll på med sådant lät oftast bli heroin. De överdoserade mest permanentvätska och kokain. Vilket inte är att rekommendera, för då kan man råka börja klä sig i glansig spandex och sjunga mesiga låtar.


Är det inte klänning så är det kakor

Det är likadant varenda månad, jag blir helt överrumplad av fullmånen. Det känns som om jag skriver om fullmåne varannan vecka nu. Det kanske är förklaringen till att jag blir lite paff över den, eftersom den tydligen dyker upp var fjortonde dag nuförtiden.

Fullmånen förklarar som vanligt det mesta, men förmodligen inte att jag tappade alla tre grönsaksbiffarna utanför stekpannan idag, varpå jag tappade nästan ett halvt kilo haricots verts (som är min näst minst omtyckta grönsak) rakt NER I stekpannan. Det blev en intressant middag.

Jag bestämde mig för att börja äta kakor igen. Tror jag varit utan bröd i drygt en månad nu. Det var inte särskilt svårt, förutom ett svårt kladdkakebegär häromdagen. Som inte har gått över. Såg filmen Marie Antoinette, vilket inte gjorde någonting alls bättre. Filmen i sig lär jag glömma ganska snart, men inte alla fina bilder på frisyrer och kakor med glasyrer.


Eftersom jag aldrig kommer att se ut som Kirsten Dunst i håret så siktar jag in mig på att äta en massa fina bakelser istället.
Jag fick det fina fanzinet Grönsakslandet med hur många recept som helst på kakor och tårtor och annat lyxtröstätningsjox idag. Eftersom jag är alldeles för slö för att baka (och dessutom har citron och vaniljpulver som enda ingredienser hemma just nu), så föreslog jag att mamsen skulle göra Schwarzwaldtårta till mig, nu när jag äntligen hittat ett veganskt recept.

För en månad sedan blev mamma upprörd när jag skulle sluta äta kakor. Jag förväntade mig då lite klang och jubelspel över mitt nya pressmeddelande, att jag tacksamt mottager Napoleonbakelser och liknande. Det var mamma minst sagt ointresserad av.

Tur att jag har mammas kakor i frysen så jag slipper snorta vaniljpulver eller vidtaga andra drastiska åtgärder. Som att till exempel tänka på pepparkaksdeg, smulpaj, snickerskaka eller resten av kostcirkeln.


Yesterday, all my troubles seemed so...?

Idag skiter jag i det blå håroskåpet och går tillbaka till astrologitramset istället för att dilla om frisyrer mer. Pratade nyss med mamma, som helt opåkallat läste upp mitt horoskop för morgondagen. Hon läser inte min blogg, så det var lite oväntat att hon började prata hur stjärnorna står.

Jag ska INTE stöka till något som har med kärleken att göra imorgon. Oops. Måste komma ihåg.

Jag kommer dock inte ihåg mycket numera. I helgen, när jag i vanlig ordning tänkte på Beatles (som jag inte bara gör på helgen), så kunde jag absolut inte komma på vad deras manager hette. Det tog många resor genom alfabetet innan jag kom fram till Brian Epstein. Därefter tog det ännu längre tid innan jag kom fram till namnet på deras producent. Vid det här laget anade jag att något knas var på gång.

Jag testade med något ännu simplare. The fifth Beatle? Puts väck. När äntligen Billy Preston uppenbarade sig i huvudet kom det värsta. Jag kunde INTE komma på vad min kompis, the great Beatles expert, heter i efternamn. Det blev riktigt otäckt. Jag rantade upp och ner genom alla bokstäver som jag kan, flera flera gånger. Borta.

Ett helt dygn tog det innan jag hittade hans namn på ett vykort (folk borde ALLTID skriva under med efternamn också. Även om man tycker att någon man känt i fem år inte borde glömma bort ens namn.).Frågan är om det är Beatles-kopplingen som gör att jag drabbats av total amnesi. Kanske jag har tänkt så mycket på dem att allt som har med dem att göra sakta lossnar ur min hjärna. Lite halvskraj testade jag dock mig själv och blev åtminstone lättad över att kunna JohnPaulRingoGeorge fortfarande.

Men horoskop var det. Fortsätter på Tvillingtemat från i förrgår. Russell Brand, en favoritTvilling, har - rolig som han är - blivit sparkad från BBC pga han ringt och skojat med Manuel i Pang i Bygget på ett olämpligt sätt.

Jag fattar inte. Hur kan man INTE bli glad om Russell Brand ringer? Han finge gärna dra göteborgsvitsar bara han hörde av sig till mig. Fast om han ringer imorgon kanske jag skämtar med honom på ett olämpligt sätt. Och då har jag stökat till den kärleken.


Oh, you pretty thing!

OK. En kort bakgrund. Dojjan ska hjälpa mig att hitta en frisyr, och eftersom hon är en bit bort och inte är så bra på att öppna bifogade filer, så lovade jag att lägga ut en bild på min nuvarande frisyr på bloggen, så att hon vet vad hon har att utgå ifrån. Ni vet ju att jag haft alla Rod Stewarts hårstilar, och nyss märkte jag att David Bowie härmat mig också.Dojjan fick dock storhetsvansinne av sitt uppdrag, och har föreslagit allt ifrån långa blonda dreadlocks till en piratfläta till Sarah Jessica Parker. Kan tala om här att Dojjan inte har något som helst hum om vad som är realistiskt möjligt när det gäller mig och frisyrer. Särskilt inte som hon vill att jag ska ha "sån där syntfrisyr, som typ Martin Gore!".

"Eller Bob Dylan, du kan ju ha som när han var yngre!"

"Eller! Lord Byron! Eller, en tribute to Walt Whitman!""Eller!!! Madonna får det bli! Har inte ni typ likadan ansiktsform?" (här fick Dojjan en lång föreläsning om skillnaden mellan hjärtformat och avlångt ansikte och övriga små detaljer som skiljer mig och Madonna åt)

"Eller! Han i The Darkness? Ni är väl lite lika?"

"Ah! Fredrik Wikingsson!"

"Harry Potter!"

Sedan fastnade hon helt i Madonnatänket och gav mig instruktioner om hur man gör sin egen strut-BH.

Jag har bestämt mig för att spara ut håret.

The Age of Aquarius

Vad har Johnny Depp, Bob Dylan, Stefan Sundström, Marcus Birro, Noel Gallagher, Paul McCartney, Dennis Lyxzén, Hugh Laurie, Levon Helm, Morrissey, Russell Brand, Julian Barratt, Noel Fielding och Dojjan gemensamt?

Förutom att de är 14 av de roligaste och mest talangfulla personerna jag vet, så är de födda i Tvillingarnas tecken.

Jag tror inte på horoskop. Jag är Vattuman och ska isåfall vara excentrisk. Låter helt befängt.

Yoko Ono, Annikan, Bob Marley, Karl Marx, Mats Jonsson, Anais Nin, James Dean och Jennifer Aniston är Vattumän. Det känns hedrande. August Strindberg och Paris Hilton är också Vattumän. Det känns lite sådär.Om det skulle stämma att alla som är roliga är Tvillingar så skulle jag, mina syskonbarn och mina syskon isåfall också vara födda i det tecknet.

Men något lurt är det.  Tvillingarna är onekligen ett starkt tecken i mitt liv, och de flesta av mina favoritartister eller vänner är födda i augusti. Precis som mamsen. Och folk jag blivit kär i är antingen Lejon eller Jungfrur (förutom Tvillingarna, då, men jag försöker vara lite seriös och inte räkna Noel F&Co till folk jag blivit kär i).

Och Joan Baez, Jimmy Page, Shane McGowan, Jemaine Clement och Elvis är Stenbockar allihop. Det är tydligen ett osannolikt bra tecken för mörkhåriga genier. Frank Zappa föddes precis dagen innan hela Stenbocken började. Men han var ju först med det mesta.

Robert Downey Jr, Toren, Thompa och Träskokompis är Vädurar. Kännetecknande för dem är säkert att de antingen är ofantligt bra skådisar eller ofantligt bra att ha som vänner.

Kanske finns det något spår av sanning i det där ändå. Men hur kopplas Ringo och Kullsta Queen ihop? Och stämmer det verkligen att Vattumannen är rebellisk och vill försöka övertyga andra om att han har rätt?

Brunt, kärlekens färg.

Jag skulle ju inte. Hade jag ju bestämt. Skulle vara duktig och fokuserad och sluta med beroendet. För jag kunde faktiskt sluta precis när jag ville.

Men så såg jag en bild på chokladkaka med tranbär och cashewnötter och snart är jag fast igen. Tack och lov har jag dock inga ingredienser hemma och jag har totalt köpstopp ett tag. Men drömma kan man göra.Och det var som ett tecken! För här såg jag bilden på kakan: www.veganvrak.blogspot.com och på den sidan finns inte bara underbara recept, utan även tips om en mattidning. Jag har länge tänkt att lösningen på en hel del av världens problem går via en vegansk, bra, mattidning. Har aldrig sett någon, så jag slängde ut idén om att någon borde göra en, på ett veganforum för ett bra tag sedan.

Och så får jag då se att det finns en redan! Grönsakslandet heter den. Horace Engdahl prenumererar, så jag måste självklart skaffa ett nummer jag med. Flera är redan slutsålda, så man får skynda sig.

Och efter en period av knäpp middag varenda kväll (läs: flingor)så ska här lagas mat idag. Jag ska jag göra något magiskt bra av linserna som the Kullsta Kings fick över efter att de bjöd på en rejält bra veganlasagne häromsistens.

Om jag bara kunde sluta tänka på kladdkaka så.

Hus och hemskt

I Lund finns ett rivningshus som ett gäng initiativrikt folk ockuperat och kallat Smultronstället. Folk från kommunen har varit där och inspekterat och lovat att ifall huset rivs så ska de boende få reda på det i god tid. Grannar och andra har varit dit och sagt att det är bra att huset ockuperas och att någon gör något för att protestera mot bostadsbristen.

Häromdagen bröt sig polisen in i Smultronstället och tvångsevakuerade ockupanterna för nu ska huset rivas. Utan minsta förvarning.

Lite vardagselakhet som gör att jag misstror mänskligheten.

Men så finns det saker som gör att jag tror att det faktiskt kan gå framåt också.Det går en Coenfilm på bio nu. Med Brad Pitt. Två bra saker i en. Jag har visserligen gjort slut på ungefär alla pengar tre veckor för tidigt, så biobesök är inte prio ett just nu.

Men jag har faktiskt kommit på ett jättebra sätt att tjäna pengar. Hemifrån! To be continued.

Telefån

Mina planer för helgen var att storstäda. För sådana svåra uppdrag behöver man sin skönhetssömn. Det tyckte dock inte den som ringde klockan 2 inatt och la på efter en signal. När någon ringer vid den tiden blir jag ganska rädd. När jag såg att det var ett utlandsnummer jag inte kände igen blev jag dock lugn över att någon ringt fel och somnade om.

När jag vaknade på riktigt cirka 10 timmar senare var jag bara ett halvt dygn äldre och inte ett dugg utvilad. Kom på att det kanske kunde ha varit någon jag känner ändå som ringt. Tänk om en vän var fast på en ö i Söderhavet eller blivit hemlig agent i Ungern och hamnat i knipa? Jag var såklart tvungen att kolla vem numret tillhörde.

Tack och lov visade det sig att mina farhågor inte besannades. Jag tvivlar visserligen på att mina kompisar skulle ringa MIG om de hamnade i svåra situationer utomlands, såvida de inte plötsligt behövde veta det latinska ursprunget till ett ord eller vad Jimmy Page heter i mellannamn.

Numret tillhör ett fånigt telemarketingföretag, som ringer upp och lägger på direkt, för att man själv ska bli nyfiken och ringa upp och få en gigantisk telefonräkning. Så om 0088213213608 ringer, svara då inte. Och ring inte upp.

Och försök att inte bli så arg som jag blir, över att folk håller på med rejält dumma saker bara för pengar. Det finns folk som tycker att man faktiskt är tvungen att göra dumma saker för att få jobb och därmed få samhället att gå runt. Jag håller inte med. Det finns faktiskt onda yrken som inte folk bör få betalt för att hålla på med. Ni vet vad jag menar. Samhällets bottenskikt: slaktare,  skvallerjournalister, pälsfarmare, bantningspulversförsäljare.Det är såklart lätt att säga, om man har ett jobb, att man inte ska göra vad skit som helst för att överleva. Men om man har tid och energi nog till att hålla på med något som allvarligt skadar världen så har man väl samma ork att göra något som inte förstör lika mycket också?

Uranbrytning, barntrafficking och löpsedelssättare på Aftonbladet är saker som genererar mycket jobb och pengar, men är det verkligen en ursäkt för att fortsätta med det?

Birro Birro Birro Bäst Bäst Bäst

Jag har inte skrivit i min saker-jag-blir-glad-av-bok på länge. Kan bero på att jag har den bredvid sängen för att liksom avsluta dagen med den. Men så fort jag lägger mig somnar jag, så jag har inte lyckats skriva något sedan i somras.

Medan jag fortfarande är vaken ska jag i alla fall skriva här om något som nyss gjorde mig glad.

Marcus Birro har öppnat sin blogg igen. För två veckor sedan blev han less på folk som skrivit dumma saker om honom, så han stängde sin blogg i protest. Jag som undviker TV och kvällstidningar har en väldigt begränsad bild av vad som hänt, men jag tycker i alla fall att det är trist att folk är dumma med honom. Marcus Birro är bra och man blir glad av honom. Han gillar The Mission, vilket jag inte gör, men ändå gillar jag honom. Då förstår ni vad bra han är.

Dessutom har Marcus Birro skrivit en roman som heter Att leva och dö som Joe Strummer och i ett inlägg skrev han om Bob Hansson. Där fick jag in tre favoritmän i samma mening.Tydligen hade Henrik Schyffert varit dum mot Birro men nu bett om ursäkt. Bra.

Henrik Schyffert kommer till Kramfors på min födelsedag nästa år. Det är också bra.

Tyvärr fyller jag år på en tisdag så jag hinner inte härja hem för att se föreställningen utan att ta ledigt. Mindre bra.

Alltså får Henrik Schyffert klara sig bäst han kan utan mig.

Eftersom jag är född på en tisdag tyckte jag att det var lite speciellt att jag fyller år på en tisdag nästa år. Det tyckte inte mamsen, som sa att jag kan få Henrik Schyffertbiljetten i present men hon ger den till lillasyster eftersom jag ändå inte kan gå.

ALU vjo

Nu blir det här en roman om procrastination. Så det gäller att ni hänger med och inte läser i fel ordning. Fast det gör inget om ni ändå är lite crazy och gör det. Det är inte direkt James Joyce det här.

När jag skulle göra något helt annat (STÄDA) hittade jag ett av mina favoritklipp ur tidningen Nya Norrland (som Kramfors lokaltidning hette innan den bytte namn fler gånger än Prince). Eftersom hälften av mina läsare är lite yngre än den andra hälften, så ska jag förklara förkortningen ALU.

På 90-talet kunde man, om man hade otur och blev arbetslös, få otur och råka ut för ALU. Det låter som en sjukdom och det kan man väl säga att det var. ALU innebar att man blev tilldelad en praktikplats med halvskabbig låtsaslön, fastän man egentligen gjorde ett riktigt jobb. Ett jobb som man dock inte riktigt passade för.

Min dåvarande sambo och jag använder uttrycket ALU om folk som inte är särskilt duktiga på det de gör. Vi är rätt bra människor ändå, han och jag. I alla fall han.

Men hur som helst. Tillbaka till Nya Norrland och deras fantastiska skribenters storverk. Om jag ägt en scanner hade jag kunnat visa klippet i original här, men nu lever jag kvar på 90-talet och skriver av artikeln istället:

ALU-arna klarar besökstjänsten

Kramfors
Gudmundrå församling har gjort sig känd som en trevlig arbetsplats för ALU-are.
För närvarande har man sex inom diakonin
ABC

Min stackars konsertkumpan som jag just dumpat kallar sig för procrastinator extraordinaire, vilket är så ofantligt tjusigt att jag är less för att jag inte kom på det först. För er som inte vet exakt vad det betyder kan jag tala om att det innebär att man är överjävligt bra på att skjuta upp saker och göra andra saker istället medan man är på väg att göra det man egentligen skulle göra.

Saker man gör när man varken vill laga mat eller städa fastän man tänkt bli duktig på det:

Psykologiska Internettester (förmodligen gjorda av likadana pappskallar som jag). Medan jag pratade med mor och liten syster kom vi fram till att ingen av oss har Aspergers (trots att vi alltid skyllt på det), att vi INTE är shopaholics (ahahaha) eller lider av borderlinesyndrom (hm). Mamsen gjorde dock ett test som gav resultatet att samtliga hennes barn har ADHD.

Eftersom mamma ansåg att jag borde göra något med mitt liv (eller åtminstone med mitt hem) så ville hon inte göra fler tester. Därför la jag på och knappade mig fram till att jag inte är psykopat, att jag har bra självkänsla samt inte har problem med PMDD. Däremot har jag eventuellt BDD.

Dagens ord på SAOLs hemsida är SEG.Boken bättre än filmen?

Jag tror någon på min hemstads lokaltidning (kanske han i Judas Priest???) läser min blogg. På en och samma dag står däri  nyheter om att Bollstas nya gatubelysning nu har släckts, att Jesusrock fortsätter samt att en tävling om Ångermanlands frisyr 2008 utlyses. Fast tydligen ska det där sista vara en frisyr man är nöjd med, inte en frisyr som ser ut som om man snott den från Nisse och Klaras utomäktenskapliga fraggelbarn.

Trots att jag aldrig skrivit om den rysarserien så fanns det även med en nyhet om Lilla huset på prärien. DVD-utgåvan blir barnförbjuden i Finland. Bra, tycker jag. Inga barn ska behöva gå igenom det jag gick igenom. Jag var visserligen svårt kär i den fina tjejen som blev blind, men jag stod inte ut med hon den där hurtiga gaphalsen med flätorna. Det satte sina spår. Exakt vilka spår det satte får ni köpa min bok för att få reda på.

Den boken ska heta "Tyst tyst tyst, överpräktiga tråkhuve till jäntunge, innan jag flätar till dig". Jag ska skriva under pseudonymen Björn Ranelid.Suspicious Minds

Under Las Vegas-konserterna brukade Elvis ranta runt och pussa på tjejerna i publiken mellan låtarna. Jag undrar om det sitter tanter lite varstans i Amerika och tänker tillbaka på när Elvis pussade på dem. Ifall de minns det som ett stort ögonblick i livet. Eller om de bara minns honom som en i mängden av pojkar de pussat.

Vare sig man pussat Elvis eller inte känns det svårt att sortera alla minnen och liksom hålla kvar de allra viktigaste. Det finns ju en liten farbror inne i huvudet som tejpar över fina ögonblick med larviga snapshots av skor man köpt, köer man stått i och tråkiga TV-program man sett. Den lille farbrorn har ingen som helst känsla för vad som ska sparas och vad som kan säljas på loppis.

I översta byrålådan har han till exempel lagt texten till You're the inspiration med Peter Cetera och därmed knölat till bilder av möten jag aldrig trodde jag skulle glömma.

Jag håller på att glömma berättelser, kramar, sånger, ansikten och skratt. Jag minns dock fortfarande hur många kalorier det är i en banan. Och vilken Kaj Kindvalls favoritlåt var år 1985. Och bildtexten från en SO-bok vi hade i mellanstadiet: "Den här chimpansen har hittat en fin liten gren att gunga i".

Men jag börjar bli lite osäker på om jag har pussat Elvis eller inte.


Walt Whitman, jag och flaskorna.

När Walt Whitman var 11 år slutade han skolan för att arbeta på en advokatbyrå. Efter ett kort jobb hos en läkare blev han som tolvåring anställd på ett dagstidningstryckeri och bidrog med egna artiklar. Sedan rullade det på: han sålde dikter till en stor tidning i New York och deltog i debattsällskap och sprang på teatern och läste mängder med romaner. I fem år jobbade han som lärare i olika småstäder, förutom en paus när han var 19 då han startade sin egen dagstidning och jobbade litegrann på en annan tidning.

Som lärare fick Walt kritik för att han inte ägnade sig helhjärtat åt jobbet även utanför klassrummet, elevernas föräldrar tyckte han var för lat. Han hade fullt upp med att fortsätta i debattklubbarna och förbereda sig för en karriär som författare.

Strax innan han fyllde 21 slutade han som lärare. Istället blev han anställd på en veckotidning och påbörjade dessutom en politisk karriär, samtidigt som han publicerade berättelser i en tidning. Han blev redaktör på en dagstidning innan han fyllde 23,  men fick snart sparken därifrån pga lathet. Han skrev då en roman och fortsatte jobba som journalist och politiker och tog över en ny tidning så småningom. Han blev också slaverimotståndare.

I 30-årsåldern var Walt Whitman politiker, snickare, egyptolog, astronomistuderande och poet. På samma gång. Han hann dessutom med att göra ett homosexuellt manifest.

Mest känd blev Walt Whitman för sina dikter, och han skrev drösvis! Och många blev fantastiskt bra.

När jag var 12 kunde jag texterna till alla låtar som låg etta på Tracks det året. Samtidigt som jag lärde mig multiplikationstabellen och oregelbundna verb. I övrigt pysslade jag med just ingenting. Och sådär har det rullat på.

Jag förstår inte hur folk hinner göra så ofantligt mycket. Eller hann, rättare sagt. Walt Whitman levde på 1800-talet och det verkar som om det blev mer gjort på den tiden.

Jag har länge tänkt på hur de där mångsysslarna fick tiden att räcka till och jag kom fram till svaret idag. De fastnade inte i en kvart med att försöka få upp korken på en oljeflaska. Jag vet inte hur många kvartar i mitt liv som försvunnit till detta urbota omöjliga projekt. Hittills har jag svurit och till slut skurit sönder korkjävlar på sesamolje- och sojaflaskor så pass ofta att jag skulle ha hunnit ge ut fem diktsamlingar och startat två partier om jag ägnat mig åt det istället.

Jag är helt säker på att Walt Whitman aldrig hade några problem med felgängade korkar. Men han hade å andra sidan problem med korkade felgängat folk som tyckte han var lat.


Mustaschlös

Läste om en man som forskar om lycka. Han försökte klura ut vad folk blir lyckliga av, och har hittills kommit fram till att det inte är pengar eller slapp solsemester som är hemligheten.

Nähäpp.

Jag är ingen lyckoexpert, men jag tror att mina 6-åriga systersöner är något på spåren. Den ene har tre tjejer. En yngre, en lika gammal och en äldre. Han är inte riktigt säker på vem han ska gifta sig med. Hans bror har sagt till honom att han såklart måste välja hon som är i samma ålder, för då kommer de ju alltid att gå i samma klass.
Rätt vad det är kanske jag gifter mig, men jag tror knappast jag kör inbjudan via bloggen, så ta det lugnt. Alla kommer hitta klänningar i tid.

Den perfekta klänningen är naturligtvis med i lyckoindex, men något som står ännu högre upp på den listan är konserter. Det finns nästan ingenting som man blir lika lycklig av som en bra konsert. Trots detta låter jag för andra gången i livet bli att fara på en spelning jag har biljett till. Först var det Patti Smith som blev utan mig, nu är det Mustasch. Men jag skickar två håriga karlar som ersättare för mig, så göteborgsskäggen kanske blir glada ändå.

Tyvärr innebär min inställda resa att jag inte träffar en handfull efterlängtade mysmänniskor, men förhoppningsvis ses vi snart ändå. Såhär blir det när pengarna liksom ramlar iväg på annat.

Fast mest tror jag det är för att solen är borta som jag inte får ihop livet.

Kanske den där lyckoprofessorn måste tänka om.

The Best Waltz

Ibland glömmer man saker med flit, som till exempel att jag inte tog med Paul McCartney över mina favoritsjungande basister. Klart han är med där. Inte bara för uppenbara orsaker, utan även för att han är med i mina memoarer. Förmodligen är jag också med i hans, för han kan ju knappast ha glömt vårt livsomstörtande möte i London.

Med flit glömde jag dock inte Kim Deal på den där listan, jag bara tänkte inte på henne just då. Jag tar en paus från henne ibland, trots att hon är den enda fd hejaklacksledaren med svårt cool röst som blev basist i 90-talets kanske bästa band och fick göra ett av 90-talets kanske bästa intron. Gigantic har en basslinga som man alltid vill ha på hjärnan, och en halvt oslagbar inledningskuplett. Kolla upp den. När Pixies brakade ihop hade Kim redan ett skojigt band vid sidan av med sin tvillingsyster. De gjorde några superhöjdare till låtar och några halvdyngiga, men Kim fortsatte vara hur kool som helst.

Om Kim skulle ta och gifta sig med Paul kanske det skulle bli någon ordning på den här världen.

Lillasysters och mitt bidrag till världsordningen: Staten och Kapitalet går utmärkt att dansa vals till. Om man sjunger själv.


RSS 2.0