Money can't buy me love

I sann Aftonbladet-anda ska jag nu skriva om en icke-händelse. Blev så inspirerad av en veckogammal utgåva av nämnda tossighetstidning, som fortfarande ligger kvar på köksbordet. Städning och jag är inte riktigt i fas just nu. Hur som helst, Aftonbladet hade denna gång en stelt leende fuskkändis på omslaget (precis som det brukar vara). Rubriken var ett citat av denna låtsascelebritet. Sätt er bekvämt, så ska ni få veta vad det stod.

Redo?

"Linda Rosing: - Jag har aldrig varit kär."

Är detta något som HÄNT? Något som allmänheten bör upplysas om? Hur är det tänkt att jag ska reagera? Ska jag bli bestört? Ringa någon expert och ha en paneldebatt? Göra en samhällspolitisk analys över vilka konsekvenser detta faktum kan få? Jag gjorde alltihop på en gång.

Detta är vad jag kom fram till: vi är lika dumma i huvudet allihop. Vi får de rubriker vi förtjänar. Läser vi tidningen är det samma sak som att ge Linda Rosing och alla hennes tärande kumpaner pengar för att de ska fortsätta att berätta att de inte varit kära. Eller vad de nu känner för att ringa till tidningen och säga.

Jag väntar med illa dold spänning på när föreläsningsturnén kommer. Där kvasiforskare åker runt riket för att göra reklam för sin bok där de berättar vilka skumma åkommor svenska folket får på grund av sin envetna Aftonbladet-konsumtion. Det är inte hälften så farligt att få i sig flera kilo E-nummer, konserveringsmedel och sukralos som det är att läsa Aftonbladet.

Lova att ni köper boken och kommer och lyssnar på mig när jag föreläser. Jag måste nämligen fixa cash snabbt. Den ekonomiska krisen (min) har ju nämligen framkallat den icke-nyhet som jag utlovade i början av detta inlägg:

Jag har inte korat någon vinnare i Tapetorkestertshirttävlingen än. Eftersom jag inte haft råd att fixa någon Tapetorkestertshirt än. Jag blir dock lika glad för varje ny, djurvänlig sak ni skriver hit om. Fortsätt så. Tröja kommer på posten till dig som är utvald. Så fort jag får pengar på posten.

Aftonbladet har en tipstelefon där man kan tjäna pengar. Någon som inte gjort något? Berätta för mig så ska jag tipsa tidningen.

Do not disturb

Tillbaka i någon slags annan verklighet efter att ha lyxat runt i större stad än Hammarn i flera dagar med Honom och några vänner och Bob tills alla pengar bara tog slut. Poff. Tänk så det kan gå. Det har varit några av de bästa dagarna i hele hele livet, det här.

Jag trivs oerhört bra på hotell. Man stökar ner, går ut en sväng och kommer tillbaka till ett städat rum. Lite som att vara barn igen. Precis som när man var barn finns det ett kylskåp fullt med grejor man vill ha. Till skillnad från när man var barn behöver man inte ens fråga om lov, det är bara att ta. Till skillnad från när man var barn så kostar sakerna i kylskåpet mer än en dagslön, så det är stört omöjligt att dricka eller äta något därur. Tur då att Hemköp låg nära hotellet så man kunde köpa lite glamourös yoghurt till frukost (lunch och middag...).

Rocknroll-livet funkar inte i längden. Jag skulle bli helt odräglig om jag inte var tvungen att städa efter mig. Jag är visserligen halvt odräglig och städar inte efter mig nu heller, men det är åtminstone inte någon som gör det för minimilön för min skull.

På tal om minimilön är det dags att söka nytt jobb. Följande jobb kan jag tänka mig: att kuska runt på Bob Dylankonserter och skriva en massa blaj om hur han lät eller inte lät eller vad jag tycker om hans klädsel. Det kallas att vara recensent på DN.

För er som inte alls bryr er om hur Bob lät (BRA lät han! Och glad var han! Och sitt fina Fraggelband hade han med sig.) utan mest undrar om ni vunnit en Tapetorkestertshirt eller inte så kan jag meddela att det börjar dra ihop sig.

Men jag vet inte riktigt hur jag ska välja ut en vinnare. Ni gör ju bra saker allihopa. Ni har helgen på er att övertyga mig om att just NI har rätt. Den som inte skriver tröjstorlek har dock inte mycket till chans, inte.


Toppentävlingen

Fanfarer, konfetti och små halvnakna keruber som hällde champagne i mina stövlar. Skulle det väl ha varit i köket för några timmar sedan.

Men jag öppnade mitt H&M-paket utan dessa tillbehör.

Inte ens en trumvirvel hördes när jag drog bort plasten för att få fram den lika gula som försenade toppen. Fast jag tyckte jag hörde soundtracket till Hajen någonstans i bakhuvudet.

Toppen var inte gul.

Gul för mig är gul som i solsken, äggula eller solros.

Gul för H&M är gul som i gammal senap, koncentrerad Kalle Ankaapelsinjuice eller smutsig sol.

Såg den ut så här på bilden? Förmodligen, men då satt den på någon snygg modell som jag blev kär i och det håller faktiskt som ursäkt.

Exakt vilken ursäkt jag har för att ha köpt ännu ett par jeans av den sort som jag köpte ifjol och avskydde pga att jag faktiskt inte trivs i säckiga Ronny och Ragge-jeans är höljt i smutsgult dunkel. Om någon behöver ett par redigt illasittande jeans som korvar sig och hasar sig och fular sig och som bara är använda ett par gånger, så säg till. Anledningen till att de är använda två gånger är för att jag inte trodde på att de var så fula och obekväma som jag inbillat mig första gången.Djurvänliga tävlingen går vidare! Hittills har ni varit jätteduktiga! Jag låter tävlingen pågå en vecka till och under den tiden torde ni komma ihåg att skriva vilken storlek ni vill ha ifall ni vinner. Och som det ser ut nu så blir det nog flera vinnare.

För er som är nya här eller dementa så är reglerna: Gör något djurvänligt, skriv som kommentar här vad du gjort och var med om den osannolika spänningen som innebär att du kanske vinner en Tapetorkestertshirt. Som inte är gul, jag lovar.

Snart bär det av till storstan för att se farbror Bob med en massa älsklingar. Då känns det väldigt löjligt att oja sig över gula toppar. Peace and love.


TÄVLING! Vinn Tapetorkestertröja! Enbart genom att vara snäll. Ja, jäklar, vilken bra idé.

H&M: s senaste, totalt oväntade drag kom i förrgår.

En avi om att mitt paket har kommit. Inte ett ord om att hur roligt det än vore att fortsätta brevväxla med mig, så har de nu beslutat sig för att ge mig den totalt icke-efterlängtade gula toppen.

De har alltså gjort ett PAKET av min topp. Av ett enda plagg. Som borde gå att skicka som brev.

Men OK. Vill de dra ut på det hela så är inte jag den som är den.

Så jag har inte hämtat ut toppen.

Bloggsyster gav mig idén att lotta ut toppen här på bloggen. Men. Ifall den är ful kan jag ju inte ge bort den med gott samvete. Och om den är snygg behåller jag den såklart själv.

Däremot bestämde jag mig nyss för att lotta ut en Tapetorkestertshirt här. Äntligen! Ropar halva svenska folket med Horace i spetsen (och VARFÖR har jag missat att han har avgått från sitt riktiga jobb? Varför kommunicerar han inte med mig?).

Allt du behöver göra för att vinna rikets mest eftertraktade klädesplagg är att göra något bra för djuren den här veckan och sedan skriva en kommentar om vad du har gjort. Den som har gjort det mest djurvänliga vinner den fina Tapettischan. Som kanske inte blir så fin, men i alla fall unik.

Glöm inte skriva vilken storlek du känner för att klä dig i.

Eventuell vinstskatt betalas av Kungen och Silvia.

Vems fel? Insändarens, DN:s eller mitt?

Det finns en etikettspalt i DN. För er som inte vet vad en etikettspalt är så är det ett ställe där folk som har alldeles för mycket tid och för lite liv frågar en expert om hur de ska bete sig. Eller mest hur andra borde bete sig.

För er som inte vet vad DN är så är det en tidning för folk som har alldeles för mycket pengar och för lite idéer om vad de ska göra med alla pengar. Och så för mig då, som gång på gång får för mig att jag ska läsa nyheterna i den men bara fastnar i etikettspalten.

Jag ser det som ett socialt projekt. En fältstudie. Oftast slutar det med att jag blir jättefnissig över folks låtsasproblem men ibland blir jag bara lite paranoid och sorgsen. Över hur mänskligheten liksom går bakåt (fast inte till något slags okomplicerat och fint ursprung, utan till någon brutal och dumdryg lerklump).

Idag blev det så.

En människa någonstans hade blivit så upprörd och förkrossat desperat över en traumatisk händelse att personen ifråga ansåg sig tvungen att få utlopp för sina kaotiska och svårhanterliga känslor genom att skriva till DN's etikettexpert.

Denna person skulle alltså gått under ifall den ej fått hjälp med sitt stormiga inre som orsakats av den fruktansvärda incidenten på pendeltåget.

Ni förstår. Det var något riktigt obehagligt som hade hänt. Inte ens om ni tänker oavbrutet i fem minuter kommer ni att inse vilken bedrövlig katastrof som drabbat denna stackare. Han/hon hade blivit utsatt för något som man knappt tror kan hända i vårt land i dessa moderna tider.

Det osannolikt otrevliga som inträffat var att han/hon blivit vittne till hur en medpassagerare på pendeltåget sminkade sig mitt framför honom/henne! Ska det få vara så???

Förstod verkligen sminkaren att personen mittemot tog så illa vid sig att se mascara och underlagskräm appliceras att han/hon skulle bli tvungen att skriva till Ribbing på DN för att fråga om man verkligen ska få bete sig på detta barbariska vis ostraffat?

Läs själva om hur hemskt andra kan ha det här

Vad finns det mer folk kan störa sig på? Tänk om någon blir jätteledsen, rabiat och kränkt över att jag kammar mig på väg till jobbet? Eller om jag får för mig att plötsligt, utan förvarning, knyta skorna i bankomatkön? Eller om jag råkar rätta till kragen ute på restaurang?

Om jag vetat att folk blir förskräckta av vad som helst hade jag nog bett om en rejäl dos psykofarmaka för länge sedan. Både till mig själv och till folket.

Kram på er.

Wishing well

Efter en veckas intensivt sportande återvände jag till min brevlåda och fasade för sju dagars H&M-post. En hel hög med beklagande små lappar om hur tråkigt det är att min gula topp inte kommer, kanske aldrig någonsin anländer, möjigtvis måste importeras från någon ännu ej upptäckt planet, var vad jag väntade mig.

Mina farhågor besannades icke.

Istället var lådan proppfull med roligare post än om jag så skulle ha skickat den själv. Brev från fina Annikan (med tips om Kristina Lugns musikal, a must-see!), Lush-post (för er som inte är hooked på Lush så säger jag bara: lyllo er. Ni har fortfarande er ekonomi i behåll.) samt en lika enorm som fantastiskt tjusig tygspermie, egenhändigt tillverkad av Miss Jackson. Väldigt svårslaget.

Dagen därpå fick jag en H&M-katalog.

Men dagen efter det bjöd brevlådan på mängder av poesi från bloggsyster. Samt annat man behöver i livet. Otroligt att få så mycket glad post på enbart några dagar.

Känner att detta forum är oslagbart när det gäller att annonsera efter saker. På bara några veckor har jag ju fått i princip allt jag skrivit att jag önskar mig.

Är det någon som vill ha något så är ni välkomna att använda min blogg som önskebrunn.

The adventures of... Part One

Igår gjorde jag slag i saken, slängde Barbapappabrallorna i tvätten och bestämde mig för att bege mig ut på äventyr.

Det borde ha filmats av Discovery.

Jag är oerhört begåvad (säger min Mor, fast allt eftersom åren går så säger hon det faktiskt inte längre. Hon låter bara lite uppgiven och tänker på att hennes andra barn åtminstone gör något vettigt). Till min oerhörda begåvning hör dock inte lokalsinne.

Höger och vänster förstår jag, rent teoretiskt. Även praktiskt, ibland. Höger hälsar man med, vänster vinkar man med (ifall man är upptagen med att hälsa med höger hand).

Väderstreck kan jag också. Ifall jag är i Kramfors, för där kommer jag ihåg att i Östby (där jag gick i låg- och mellanstadiet och lärde mig niga för äldre personer. Sicken gedigen utbildning man fått.) går solen ner, och alltså är det i väst.

Att jag lärt mig var solnedgången tar plats är helt och hållet Hemmets Journals förtjänst. Där läste jag en gång denna oförglömliga vits: "Vad är det för likhet mellan solen och en slips? Båda går ner i väst."

Så i tanken har jag inga problem med riktningar. Det är i handlingen det blir svårt (och då menar jag inte handling som i "shoppa gul topp på H&M". Även om det gjort mitt liv lite svårt, det med). Jag kan inte hitta någonstans.

Ställen jag har gått vilse på: Min ex-sambos och min första gemensamma lägenhet, otaliga varuhus, Kullsta, alla hus jag någonsin hälsat på i, och så vidare. Och då räknar jag inte upp skogen, städer, vägar och annat otyg som man inte begriper ett dugg av.

Folk brukar vänligt föreslå en karta. De kunde lika gärna be mig förklara kärnfysik eller Melodifestivalsreglerna. Kartor är som rorschachtest för mig. Jag försöker bara gissa vad de föreställer och får absolut inget ut av det.

Så jag vet inte vad det var som fick mig att tänka tanken att jag skulle hitta till stan själv igår. Jo, det vet jag. Dels behövde jag linsvätska, dels ville jag träffa The Man så fort han slutade jobbet.

Hur lång tid kan det ta att gå från lägenheten till city? Typ en halvtimme, tänkte jag. När jag med andan i halsen och många svordomar i luften genomsvettig och skavsårad stapplade in till stadens gator och torg hade mer än en halvtimme gått. Gått hade även Apotekspersonalen och optikerna gjort. Hem. Så ingen linsvätska blev det.

Men det är en världslig sak, säger Karlsson på taket. Jag var egentligen mest glad över att jag överlevt och inte rantat iväg till Sundsvall. Och mest glad var jag över att Mannen stod framför mig.

Någon slags kompass har jag kanske inombords ändå.


Glamour

Somnat med dålig mascara och vaknar som Hans von Helsikes och Alice Coopers oäkta avkomma. Fortsätter skönhetstävlingen med att hasa runt i mitt senaste felköp: Barbapappabrallor. Exakt VAD jag tyckte var fint med dem när jag handlade får psykologiutredningen utvisa. Bekväma är de i alla fall. Får plats med 18 kg vetemjöl, några tegelstenar och tre säckar potatis i dem. Det kanske var därför jag köpte dem.

Har gått upp många modiga kilon på en vecka på grund av att jag druckit upp hela Daniel och Victorias bröllopsbudget i juice. Jag gör mig aldrig av med Barbapappabyxorna.

Fortsätter sunka omkring och hamnar framför TV:n. Inser ganska snart varför jag inte har någon. Ser lite på 1408 innan jag inser att det är en skräckfilm som några elever noggrant berättat hela handlingen ur, slår över och ser fler skräckinjagande program. Två stycken visar en käck tjej respektive kille som står framför en tavla full med bokstäver och så stirrar de på mig och vill att jag ska ringa till dem för att gissa ordet.

Jag gissar att ordet är undergång, men ringer inte.

Eufori. Beror inte bara på att H&M inte skickat någon post till mig idag.

Jomen jag vet. Jag ska inte. Borde inte. Vore bäst om jag inte alls.

Men jag måste.

Jag känner att jag är skyldig mitt blogg-jag (och det där andra jag:et som finns i någon slags verklig värld) att påminna mig själv om hur det kändes, ifall jag går tillbaka och läser detta någon gång.

Lycklig är jag. Ett ord som ser lite futtigt ut och inte alls beskriver hur allting är. Men jag har inga ord just nu. Därför snattar jag några från Mäster Bob:

"All my powers of expression/I thought so sublime/Could never do you justice/In reason or rhyme"

Det kan tyckas väldigt icke-originellt att stjäla textrader istället för att hitta på sina egna, men vad som kan tyckas ger jag blanka fasen i.

För jag förstår ju. Såhär magiskt är det kanske inte i hundra år. Men nu är det så. Och då kan jag inte uttrycka det själv.

Men Bob kan. Bob kan det mesta.

Och för att avsluta med någonting helt annat: Ni som inte heller kommit på vad ni ska göra i framtiden, kram på er. May you build a ladder to the stars. Till exempel.


Please Mr Postman

Man kommer aldrig ur det där. Post-förväntan. Det kan ju ha kommit något spännande. Brevlådan är en källa till ständiga överraskningar. Vem vet vad som ligger där nästa gång.

Det var alltså med sedvanligt förhoppningsfulla steg jag gick dit igår med. Lyfter på locket och alla förväntningar infrias...INTE.

"Hur tråkigt det än är..."

Min gula topp är försenad till i slutet på mars. Tyckte H&M det var viktigt att jag fick veta.

Jävla gula toppjävel. Jag vill inte ha dig.

Jag vill ha lite glad post, bara.


RSS 2.0