Charmchark & Mysmejerier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Och nu gick Fiffiga Fiffi lite överstyr med saxen & klippte bort några bokstäver, så i rutan längst till höger här nedanför ska det stå "Såhär fin kan en liten köttpåse se ut".)
 
A
A
 
 

Viktigt meddelande från Myndigheten för moral och masshysteri

 
 

Bästa pöbel allmänhet,
 
det har kommit till Myndighetens kännedom att det förekommer otillåten verksamhet ibland er. Det är en allvarlig förseelse att bryta mot Myndighetens riktlinjer och straffet kommer att bli kännbart.
 
Ert brott är att ni låtit barn sminka sig. Brottet är nästan för vederstyggligt att tänka på, men Myndigheten måste tänka åt er.
 
Att låta barn sminka sig är naturligtvis horribelt. Att använda make up är enbart tillåtet för vuxna människor, för att markera övergången från barn till vuxen. Om det inte fanns en sådan markering skulle vi inte veta vilka som var barn och vilka som var vuxna, och det skulle leda till en massa konstigheter. Barnarbete och barnäktenskap är de mest uppenbara. Om vi inte vet vilka som är barn kan det ju leda till att vuxna får för sig att gifta sig med barn och låta barn jobba och det vill ni väl inte ha på ert samvete? Och vet vi inte vilka som är barn och vuxna kanske vi själva börjar leka med lego och läsa barnböcker av fri vilja och så är Armaggeddon här.
 
En annan risk med att barn sminkar sig är att det förminskar värdet av naturlig skönhet. Naturlig skönhet är bra, det hörs ju på namnet. Barn som föds med ett socialt accepterat utseende ska inte behöva tävla mot mer estetiskt missgynnade barn utan ha ett självklart försprång. Detsamma gäller vuxna, men där har vi inte riktigt kunnat hejda utvecklingen.
 
Vi har kört kampanjer om att naturligt vacker är viktigt och att smink är en styggelse, men det finns fortfarande vuxna som målar sig, i hopp om att få samma fördelar och social status som människor med tilltalande anletsdrag. Vi försökte till och med visa upp en människa som avsminkat Bratzdockor och klätt dem i hemmafrukläder á la 50-tal, för att få folket att inse hur fel det är med smink och hur fint det är med osminkat och att det är fult att provocera med smink. Det gick åt skogen, det med.
 
Och nu det här med barnen. Barn som sminkar sig riskerar att lära sig att det går att få en social fördel jämfört med osminkade barn och där har vi alltså misslyckats. Vi har försökt införa viktiga statusskillnader så som mobiltelefoner, märkeskläder, utlandsresor, dyra cyklar och annat som kan tänkas skilja agnarna från vetet, men lik förbaskat finns det barn som riskerar att inte mobbas ut på grund av ojämlikhet. 
 
Vi har även fört en rikstäckande kampanj där vi uppmanat föräldrar att tala om för sina barn att "de är fina som de är". Det är viktigt att pränta in ordet "fin", så det får ett egenvärde. Och ännu viktigare att "fin" är något man är för andras skull och att det sitter i utseendet.
 
Men inget funkar. Skolan har gjort sitt bästa genom att införa mobiltelefonbaserad verksamhet och olika idrottsaktivieter som kräver dyr utrustning och exklusiv klädsel, men ändå finns det barn som försöker komma runt detta och tro att de är värda lika mycket som alla andra trots att de inte har det som krävs.
 
Därför ber vi er nu: fortsätt hävda att smink är farligt och låt bli att ifrågasätt varför barnen vill sminka sig överhuvudtaget. Och varför vuxna vill det. Låtsas inte som att skolgången är en kamp på liv och död där det gäller att ha de rätta attributen. Förneka att ojämlikhet existerar och fortsätt vara ett gott exempel genom att köpa dyra bilar, villor och uppmuntra barnen till ett entreprenöriellt tänkande. Annars står vi på ruinens brant och måste typ ta hand om varandra och sån skit.
 
Myndiga hälsningar,
 
Batra-Batra Ghali, Generalsekreterare för Myndigheten för Moral och Masshysteri
 
 
 
 
 
 
 
 

Demon-stration

 
 
På 1 maj ska man inte jobba, bara sjunga.
 
Rätt likt andra dagar på det viset.
 
 
 
 
 

RSS 2.0