Brett's got it going on

Min lillasyster skriver bra saker om musik på Orange Skies (se länk till höger). Hon har lurat mig att skriva en grej också, som redaktören motvilligt tog in eftersom han tycker att jag skriver för långt. Därför tränar jag  mig nu på att skriva kortfattat:

Brett Anderson var min och mina polares idol för drygt tio år sedan. Hans lilla band Suede var det bästa som fanns, alla kategorier. Sedan ballade det ur på många sätt och vis, men nu är Brett Anderson solo (har faktiskt glömt lägga till honom i telefonlistan) och gör en hel del fint själv. Men så söt som han var i sin alldeles för lilla jacka i den här videon blir han aldrig igen.

Känsliga tittare varnas: man ska inte hoppa från tak, det vet till och med Madicken.
Känsliga lyssnare varnas: den här måste spelas jättehögt.

Den här låten är en hälsning till alla er som jag trodde jag lämnade för alltid efter gymnasiet, men tack och lov blev det inte så. Den är även en hälsning till alla er andra som tror att man lämnar någon för alltid, för det gör man inte. Försöker jag lära mig.


I ain't got the blues no more, I say

I september ska riksdagen rösta på ett förslag som går ut på att man ska tvinga alla bloggare att registrera sig med namn och bild. Innan dess tänker jag leva rövare ordentligt på min blogg och tar inget som helst ansvar för vad jag skriver. Precis som förut, d v s...

Jag och en kompis kom i helgen fram till att vi tänker för mycket och att det är därför vi ibland blir så ytliga. Man vill liksom ta en paus från alla svarta tankar och tänka stenhårt på balsam istället. Tyvärr går det lite överstyr ibland. Och man börjar tänka svarta tankar om balsam.

Det jag vill säga med detta är väl att tapetorkestersemestern rullar vidare, trots den svarta svackan och trots att folk i riksdagen tror att jag är samhällsomstörtande. Nu ska jag skriva något riktigt riktigt revolutionerande, djupt och viktigt: min telefon är fantastisk. Så impad har jag varit att jag nyss såg att jag glömt ta bort skyddsplasten på den.

Förstår dock inte varför det inte finns någon spärr som gör att jag inte råkar skicka SMS till helt fel personer. Denna fråga borde komma upp minst tre gånger: "ÄR DU HELT SÄKER PÅ ATT DET ÄR DIT DU VILL SKICKA???? Tänk efter nu! Om personen inte heter samma sak som den du tänkt skicka till så är det med all säkerhet fel person!!!"

Jakten på diamantlåten går vidare, trots att jag trodde inget alls skulle gå vidare igår morse. Men jag har ju oftast fel, har jag märkt. http://tapetorkestern.blogg.se/tapetorkesterdj

Men den här snutten är inte alls med och tävlar, den är bara med för att man blir så glad av att se Noel vara bilvakt i UNGEFÄR 3 minuter åt sina halvstressade polare:


Följ nystanet, McGyver!

Men nu har jag satt min sista pära, ska ni veta. (faktum är att jag aldrig satt min första pära, om jag tänker efter. Fast om jag tänker efter riktigt ordentligt så satte vi nog potatis när jag gick i lågstadiet. Det var någon slags självhushållningspryl. Vi gjorde smör och ost också, och tvingades ut i skogen för att plocka lingon i BITANDE KYLA varje år, för att kunna koka lingonsylt som vi inte ville ha. Andra saker vi gjorde när jag gick i lågstadiet: reste oss upp och neg/bockade när en vuxen kom in i klassrummet, trodde att lärarna åt prinsesstårta varje dag i lärarrummet, stoppade vindruvskärnor i byxfickan på en vikarie, stängde in oss med några killar i kartrummet för pussleken. Fast det var nog mellanstadiet. Hallå.)

Jag har gjort en till blogg. Blev liksom för trångt på denna. Den nya bloggen har arbetsnamnet "Jakten på låten som är bättre än Diamonds and Rust" (jamen hitta på någon bra titel själv då!) och är en klassisk gammal spellista. Med gömda hemligheter. Detta är som ett evigt garnnystan, det bara rullar på och blir mer och mer och man fattar inte vart slutet är. Lite som Bohemian Rhapsody, faktiskt. Och jag ber om ursäkt till min lillasyster och alla andra för den sämsta jämförelse jag gjort i hela mitt liv.

Jag säger bara wow. Något annat kan jag inte säga, för jag har ätit mer Singoallakex än Gustav Vasa gjorde under hela sin livstid.

http://tapetorkestern.blogg.se/tapetorkesterdj är det dags att gå till om ni vill veta vad som gäller.

Töntigaste inlägget någonsin. Paul Paljett-varning!

Alla balla singoalla
Pallar du för kärleken
lalalalalaaa

Det är den enda sång jag har i huvet just nu. Det beror lite på min ensidiga diet. Funderar på exakt vilka näringsämnen Singoallakex innehåller. Förmodligen asbest och kryptonit. Börjar ångra att jag sagt att jag ska hitta en sång som är bättre än Diamonds and Rust. Fast vet ju massor, men det gäller ju att övertyga en jädrigt inbiten plantsättare också. I cut down trees, I wear high heels...

You can call me Al

Jag börjar känna  mig som Al Pacino i Insomnia. Jag kan inte sova när det är såhär ljust. Jag som brukar kunna somna stående även om någon lyser mig rakt i ögat. Inatt var det rakt omöjligt och när jag väl slumrade till drömde jag så himla bökigt så jag orkade inte sova. Kanske var jag nervös för att jag skulle ut och shoppa idag (ja, du har kommit till Ebba von Sydows blogg. Synd för dig.). För nu ska jag citera den bästa sången (alltså den är lite utom tävlan och är inte bättre än Diamonds and Rust...ifall någon börjar förlora hoppet om min musiksmak) jag vet:

Jag haaaar en telefooon
Som går till Herren Gud
Och när jag ringer på
Så svarar han som så
Hallå hallå hallå
Vad är det som står på

Tja, jag lovar att jag ska sjunga hela sången för er vid tillfälle. I alla fall så har jag nu en telefon (som kanske går till Herren Gud, det glömde jag fråga på affärn. Försäljaren såg tillräckligt road ut över allt annat jag frågade, så det kanske var lika bra) som ska kunna spela vackra sånger (se ovan) samt ta vackra kort. Det första kortet tog jag på Bob Dylan och skickade till mor. Det blev jättefint. Det andra tog jag på mig själv bredvid Bob och skickade till en luddskalle i Stockholm. Bob syntes inte och jag blev ful. Men det funkade! Så nu kan ni ta kort på kungen, Noel, grankottar, oregelbundna verb och gamla galoscher och skicka till mig.

Titta så glad han blir av smygtagna kort!

Evan Dando och ett hjärta på snedden


Saker jag tänker på när jag hör Frank Mills med Lemonheads:

1. En tjej som hade ett trasigt liv och var dum mot sig själv. Det var många år sedan jag träffade henne. Jag önskar jag kunde ha hjälpt henne med mer än hur man rabblar de amerikanska presidenterna. Vi sjöng den här sången några gånger. Hon sjöng fint.

2. En tjej som också sjunger fint, som jag nog tänker kräva den här sången på beställning av.

3. En tjej som kommer att förstå varför jag tänker på henne när jag hör den här, när Evan sjunger vem Frank Mills påminner om.

4. Musikalen Hair, som är min näst bästa musikal. Vilket låter som om jag har gjort flera musikaler själv, och det kanske jag har!

5. Min lillasyster och Tor (känd från tidigare inlägg och www.freewebs.com/lotlotlotlot), som är med i Evans Fan Club. Än idag kan jag inte begripa att jag stegade iväg från en Lemonheadskonsert i Hultsfred för att gå och kolla på ett löjligt skotskt Motörheads-wannabeband vid namn The Almighty. Jag lämnade Evan för några striphåriga bikers-gubbar. Tror inte Evan har kommit över detta ännu.

6. Folk som jag tänker på ibland och undrar hur de har det och vill träffa igen.

7. Evan Dando. Igen. Hade glömt hur bra Big Gay Heart är. Den måste ni se och höra! Jag slänger in den här med. Särskilt roligt är det med amerikansk censur, som får Evan att kasta om ett par bokstäver och sjunga "duck my sick". istället för originaltexten. Man får alltså sjunga om spyor (vilket är nummer ett på min äckligastejagvetlista) i USA. Jag vet inte om jag ska flytta dit ändå.

Breaking the law breaking the lawJo, jag vet. Glada och positiva jag ballar ur igen. Jag bryter min regel om att inte vara sentimental. Men! Klockan är way past Cinderella time, jag har bara ätit nötter och Singoallakex de senaste timmarna och jag vet inte varför jag försöker säga en massa saker som ändå aldrig blir lika bra som det den här fine vitklädde farbrorn i skägg sjunger om. Svar på dagens fråga för länge sen, vilken min favoritsång att gråta till är. Det här är en av dem. En annan natt klockan kvart över tre kanske jag gör ett inlägg om vilka de andra är. Oj, vad ni har att se fram emot!

Kvinnor kan, män måste

Har precis läst lite saker my favourite storyteller har skrivit, och börjar tänka på det här med talang (vilket han äntligen upptäckt att han har en hel del av, den lille stjärnan). Vilken är din talang? Jag har försökt hitta min de senaste 25 åren (de första sju var jag mest intresserad av att äta tårta, bita min storasyster i axeln samt lyssna på Herreys.).

Min mor har varit övertygad om att jag kan måla. Det har svårt att övertyga henne om motsatsen, trots alla bildbevis. Dojjan tror att jag kan sjunga (shhhh!!! alla ni andra!!!). Det trots att hon hört mig göra det i 25 år.
En f d kollega tror att jag kan skriva dikter. Det baserar hon på en diktsamling jag gjorde åt henne, som faktiskt var rolig, men inte direkt konst.

Min lillasyster tror att jag kan dansa, trots att...nej, förresten, det tror hon rakt inte.
Min storasyster tror att jag kan skriva böcker, och det tror jag hon kan göra med. Trots att vi båda påbörjade ett storslaget barnboksprojekt om några blå myror eller vad det var. Men eftersom små små barn inte äter magiska svampar så blir den boken aldrig någon succé.


Min kompis Tor som inte heter Tor men kallas så (Dojjan heter tyvärr inte Dojjan på riktigt heller) tror att jag kan franska. Det trodde inte vår lärare på gymnasiet. Sällan har några elever kommit med dummare ursäkter för att inte komma på lektionerna än vi gjorde. Droppen var nog när jag försökte övertyga min lärare om att hon måste ha överseende för att jag var tvungen att springa och köpa en dricka på Konsum eftersom jag faktiskt inte hade ätit någon lunch och därför liksom var sen. Typ. På gymnasiet! Jag skäms fortfarande. Men det var ju så himla svårt med franska. Föga anade jag då att jag skulle undervisa i det mitt första år på en skola...

Själv har jag trott att jag haft en massa talanger och sedan blivit lite brutalt upplyst att det inte är så. Men i helgen som var fick jag för mig att ändra på det. Här ska jäklar i mig skaffas en talang! Fram med mammas mandolin! Mor letade fram sin mandolinbok och jag satte mig ner med den käcka 50-talsskriften och var fullt övertygad om att jag skulle bli mandolinvirtuos.

Jag började glad i hågen läsa om fingersättning. Lite mindre glad i hågen märkte jag att jag inte kunde sätta de där små fingrarna där de skulle vara. Och eländes vassa strängar! Och löjlig notskrift! Och dumma dumma uppmaningar om skalor! Och vem fan vill kunna spela mandolin i alla fall?????Vad är det som susen gör?

Ni som har osannolikt bra minne vet att jag har fått en bok där jag skriver om saker som gör mig glad. Det är en väldigt viktig bok. Jag har dock lätt för att vända positiva saker till negativa, men det ska jag träna bort. Här är två exempel på saker som först fick mig på bra humör men vid närmare eftertanke drog ner mungiporna. Men jag ska hålla fast vid den första, positiva tanken har jag tänkt!

1. Mitt fack meddelar att de sänker avgiften med drygt hundra spänn. Hurra! När jag läser vidare står det att regeringen inför två extra karensdagar vid arbetslöshet. Skurkar!  Men om jag sparar de där hundra kronorna varje månad så har jag ju råd att vara arbetslös i en vecka efter ett år! Toklätt!

2. Jag blir tillfrågad om leg på Systemet. Ha! Jag har plötsligt gått igenom en magisk port och blivit 13 år yngre! Kan det vara min fantastiska underlagskräm som jag testade idag men som visade sig vara alldeles för ljus och visade sig dessutom sitta som berget och blev alldeles för tjockt lager så jag bara har gått och tänkt "jag är en vampyr jag är en vampyr" hela vägen till byn idag. I vilket fall som helst blir jag i alla fall glad. Tills jag kommer hem efter regnstorm och tittar mig i spegeln och inser att anledningen till att kassörskan ville se ID-kort var att jag ser ut som Cruella de Ville och expediten antingen trodde hon skulle få kändispoäng eller tänkte tillkalla polis för att jag såg ut som en hysterisk alkistant som är dum mot dalmatiner. Men det var i alla fall kul att vara under 20 i en kvart.

Kanske jag sett ut såhär idag? Bra låt i alla fall, glöm inte det.

En av mina källor till visdom har delat med sig av sällsynt viktig kunskap som gör mig på ännu bättre humör. Han har suttit uppe dag och natt (inbillar jag mig) för att hitta käcka tillrop som jag kan använda mig av nu när jag är positiv. Hejaramsor är bra att kunna, till exempel. Hans outsägligt komplicerade forskning har lett fram till följande djuplodande analys av denna företeelse, och jag citerar:

"Hejaramsa kallas en rytmisk och talande text som används när man hejar på ett lag i till exempel fotboll eller bandy. Den enklaste formen av hejaramsa är att ropa namnet på favoritlaget och klappa händerna, till exempel:

"Halmstad" (klapp klapp klapp); "Halmstad" (klapp klapp klapp)."

Gissa om jag kommer att ha användning för detta. Tack, tack.


OHHHH, stylish!Det finns de som inte förstår The Mighty Boosh. Begrunda detta ett tag.

Det är svårt att inte bli glad av det här. Och det är helt omöjligt att inte nynna den när det är som mest olämpligt. När man ska försöka komma på var man har sin börs när man står på affärn och ska betala, t ex. Folk blir inte roade av det. Men folk är inte riktigt kloka.

Men det är ingen olämplig sång. Den är med för att påminna mig om att jag har en trasig hårtork. Och att jag är en duktig tjej som INTE gick på Dollar Store och köpte en ny för femti spänn. Det är farligt att vara i storstan, för då får man för sig att köpa knäppa saker. Jag köpte nästan en telefon idag, t ex. Gjorde jag ju inte, för de kostade miljarders kronor och fanns inte ens i den kombinerade modell jag ville ha, med mp3, kamera och hårtork i ett. Så nu ska jag försöka hitta en på egen hand på Internet. Det är hur svårt som helst, när man är som jag. Som jag är man såhär: 1. helt ointresserad av information som blandar bokstäver och siffror 2. helt oimponerad av att telefonen går att vika ihop till ett litet kuvert 3. inte ett dugg nyfiken på hur billigt det går att ringa med den. Försäljaren såg lite halvrädd ut när jag sa att jag inte tänker ringa med den.

Min telefon ska bara kunna spela finfina sånger med oöverträffat ljud, ta viktiga bilder samt skicka ännu viktigare sms. Viktigt är dock att den är så ful och rejäl att det inte gör något om jag tappar den på spisen och råkar lägga den i frysen utan att den tar stryk. Och jag vill inte ha några löjliga abonnemang från någon tokig kampanj där jag ska ringa hur många vänner jag vill för en förhöjd månadskostnad (och om jag slår till nu på en gång så får jag en gjutjärnspanna i miniatyr som bonus.) Jag ringer aldrig mina vänner från mobilen, om det inte är för att jag inte hittar hem till dem. Jag vet inte ens varifrån jag ska få så många vänner som gör att det lönar sig att gå med på något sinnesslött ringmycketerbjudande.

Jag vill bara ha en telefon som gör allt mycket roligare och lättare. Och som blir en flygande matta om man skakar den tre gånger.FrankriketIgår träffade jag två vänner som jag inte sett på sanslöst länge. De har hunnit skaffa barn sedan sist. Jag hade bytt frisyr.

Vad man ska göra med sitt liv är inte helt lätt att komma fram till. Ibland tänker jag att det bästa vore att göra som Frank Zappa sjunger om i Montana, att starta en tandtrådsfarm.

Men den videon törs jag inte visa här, för då säger en annan kompis upp bekantskapen med mig. Han har jättesvårt för den videon och sången. Jag förstår inte alls varför.

Han är inte ett dugg kär i Frank Zappa som är hur kool som helst med sin cigarett (alltså han är kool när han lägger ifrån sig den för gitarrsolot, make no mistake. Rökning är fortfarande en av de tre äckligaste sakerna jag vet.), sin cape och sitt svärd. Han har ingen cape och inget svärd, men ändå. Kungligt gitarrsolo och trummis i bikini och sångare som gör en väldigt känslig pantomim om en miniponny på tandtrådsodlingen. Men den videon kan jag alltså inte ha med här.

Frank Zappa var ett geni (det är som att säga att söndag är före måndag. Helt onödigt att påpeka, men en del behöver faktiskt upplysas) som inte bara hittade på klurig musik utan även hade uppfunnit det första systemet för att ladda ner musik, men han tog aldrig patent på det. Istället skrev han roliga texter, bråkade med sina musiker och skivbolagen och stod och var snygg på scen och fick vackra barn och ett av barnen har sytt en cape (HA!) till Noel Fielding.

Eftersom det finns så gränslöst mycket med Frank Zappa där han står och stajlar på scen och är bedårande så tog jag en video där han knappt är med. Istället har han en sångare som sjunger... tja. Titeln säger det mesta. Försök att inte få den här på hjärnan. Försök även att sjunga med.  Och på slutet har Zappa släppt ut håret och säger hur livet ska vara.

Van's hands

DÖRNÖ DÖRNDÖPP DÖPP
DÖ-DÖRNÖ DÖRNÖPP
DÖ-DÖRNÖ DÖRNDÖPP DÖPP
DÖ-DÖRNÖ DÖRNÖPP

Midsommardagen. Mor väcker mig tidigt tidigt med att vräka ut Van Morrison på den lilla stereon. Hon har försökt med dammsugaren tidigare, men inser väl att sådant knappast får mig på benen. Jag hoppar som en liten Rönnerdahl ur sängen och är alldeles glad, fastän klockan bara är halvtolv. Det slår mig att jag skulle kunna kliva upp jätteduktigt om mornarna om jag bara hade någon väckare som spelade bra musik. Sedan slår det mig att mina härdade grannar kanske inte skulle uppskatta den sortens väckning.

AM IN HÄ-ÄÄ-ÄVÅN
AM IN HÄ-ÄÄ-ÄVÅN
AM IN HÄ-ÄÄ-ÄVÅN
WÄN JO SMAJL

Mamsen och jag hatar midsommar ihop ett tag och ser på Rain Man för nittifjärde gången och jag har lite roligt åt Tom Cruise som försöker se jättebekymrad ut hela tiden. Mamsen och jag skyndar oss för att hinna äta mer socker än vad som är lagligt. Så pysslar vi på ungefär hela helgen.

SHIBAPP SHIBAPP

Jag försökte bli Paris Hilton en kväll. I alla fall mina händer. I ett år har de sett ut som 3:ans sandpapper, så jag tänkte ge dem lite manikyr. När jag var i 10-årsåldern var det min dagliga hobby. Jag förde även diagram över hur mycket naglarna växte och i en av tidningarna jag gjorde till Dojjan fanns utförliga tips om hur man bäst sköter sina händer. För en 10-åring ser ju väldigt lätt sliten ut... Det där intresset avtog helt så småningom, men nu var det alltså dags att få prinsessfingrar igen. De blev jättefina. Ända tills dagen därpå, när mamsen och jag hade planteringsprojekt. Det blev ett jäkla röj med jord, jord, och mer jord och evig handtvätt. Efter det ser händerna ut som på en riktig arbetarfarbror igen. Nåja. Arbetarfarbröder får mer gjort än Paris Hilton. 

Fast jag tror Van får allra mest gjort. Han tänker nog aldrig någonsin på handkräm.

MA HAART GÅS BOOM BOOM BOOM

I'm not cryingMan kan inte vara glad jämt. Det är grått väder, midsommar och inte helt kul. Vill bara gå omkring med en ledsen filt på mig, men jag vet att det inte riktigt duger.

Ser fram emot att träffa tre väldigt omtyckta personer snart. Men innan dess ska jag vara lite vemodig och citera en knapp jag såg Ringo ha på sig igår (på bild alltså, jag kanske skulle kommit ihåg att tala om ifall han varit här): I miss you like hell.

Låten här ovanför är en av världens bästa, men det är rakt inte bildspelet som hör till, så öppna ett annat fönster om ni inte vill känna det som om ni plötsligt är tillbaka på dagis.

Tar en datorpaus i några dagar. Kram.

Kocklandslaget nästa

Det här inlägget skulle handla om att ljuga, för att knyta an till slutraden i det förra. Men så blev jag hungrig. De senaste månaderna har jag ätit som en seriefigur. Om det fanns någon seriefigur som ätit en limpa ena dagen, ett halvt kilo soyayoghurt nästa dag och ett paket cashewnötter dagen därpå. Och det bara till lunch. Jag har varit hungrig hela tiden men absolut inte velat laga mat. Förmodligen skengravid.

Idag tänkte jag faktiskt göra vettig mat. Kikärtsröra med nachos och grönsaker. Det slutade med att jag inte iddes fixa fram kikärter och inte heller kunde jag vänta tills jag tagit fram grönsakerna innan jag åt upp nachosen direkt ur påsen och sedan tyckte jag det var lite överkurs att skära tomater och gurka så jag åt dem direkt. Scones på det. Nästan hela kostcirkeln. Om kostcirkeln skulle varit ritad av en treåring på LSD.

Men nu tror jag det håller på att vända! Jag läste lite på http://www.vegankrubb.se/ och blev faktiskt sugen på riktig mat. Vill åka till Stockholm och äta på Malaysia och Chutney och andra bra vegoställen (fast Malaysia har likdelar också, men de gör mest reklam för sin veganmeny).

Anthony Kiedis: snygg vegan, svåra hängslen.

Tills dess ska jag baske mig göra lite bra käk själv. Fast först ska jag åka hem till mamsen. DÄR blir det ordentlig mat. Oerhört skumt att mammas matlagningstalanger inte alls gått i arv till mig. Båda mina systrar är jätteduktiga på att laga mat (åh! Nu vill jag äta lillasysters saffransrisotto! Eller storasysters pasta med bönor!). Det är inte så att jag är urdålig heller (ifall Noel skulle ha lärt sig svenska och råkar läsa), men jag tycker det är så förbaskat tråkigt.

Det kanske är en skada från hemkunskapsundervisningen i högstadiet. Jag hade en bra lärare - hon lärde mig koka gröt, baka bröd och göra pizza. Jag hade sedan en dålig lärare - hon frågade om jag hade anorexia eftersom jag inte ville äta någonting. Jag ville visst äta någonting. Strössel ur skafferiet, men inte fisken vi var tvungna att laga.


Bästa nyheten idag är att ekologiska Goodstore (http://www.goodstore.se/), Stockholms bästa affär, börjat med hemleverans. Tyvärr går det ju inte att få sojakött till brevlådan, men jag må väl åka till närmsta storstad och hamstra.

Och dagens grattis till dessa: http://www.peta.org/feat_sexiest_vegetarians_alive.asp

Dags att äta.

Break broke broken

Det gör ont när knoppar brister, sa Karin Boye. Det gör även ont när koppar brister, säger jag.

Jag har fått två jättefina muggar av min jättefina lillasyster. Den ena var enorm, med en gigantisk nyckelpiga på. Den höll i tre år innan den ramlade ur diskstället här hemma och gick sönder.

Den andra var liten och gul med en stansad fisk på. Den fick jag när Kleine Schwester städade ur sitt studentrum (övriga gåvor inkluderade en inglasad bit plastduk med en kossa på samt ett  tidningsurklipp med Jan Guillou satt i en hjärteram. Jag fick även en kylskåpsmagnet med Darth Vader på. Ni förstår ju att jag inte behövt köpa en enda inredningspryl därefter.). Gula fiskkoppen höll i tre år innan även den ramlade ur mitt instabila diskställ här hemma och gick sönder.

Inte bara jag pajar saker...


En tidigare sambo har hävdat att jag hade sönder alla glas i lägenheten. Det är naturligtvis inte sant. De hade sönder sig själva. Det är inte ofta jag med vilje pajat saker. De liksom bara trillar och går i kras.

Jag har någon slags naturlig destruktiv förmåga. När jag var liten satt jag sönder grannens kaninbur (har helt förträngt varför jag tog miste på buren och en utemöbel) och blev så rädd att jag rusade hem och låtsades vara sjuk.

Vid ett annat tillfälle hade jag sönder samma grannes tyggarderob (har även förträngt vad jag gjorde inne i den) och blev så rädd att jag sprang hem under den falska förevändningen att jag skulle äta middag. Jag minns att både mamma och hennes besök blev väldigt förvånade över att jag rusade in genom dörren och ropade "jag trodde vi skulle äta nu!" på helt fel tid.

Grannen bredvid min granne blev också utsatt för min krossningsteknik, när jag råkade smasha någon glasprydnad i deras vardagsrum. Jag blev så stel av skam och skräck att jag inte ens kunde springa hem.

När jag och Dojjan gick i högstadiet stod vi och kollade på någon friidrottstävling ( d v s vi kollade på några killar i gymnasiet. Sportintresset var inte riktigt på topp) på hemstadens IP. Vi lutade oss mot ett staket. Nästa sekund rasade hela staketet.

När jag hälsade på Dojjan i Uppsala någongång på 50-talet vaknade jag av att hon gapskrattade. Och att jag låg väldigt obekvämt. Min tältsäng hade brakat ihop och jag låg i en enda röra på golvet. Än idag tycker Dojjan att det är jättekul. Jag tror det är enda gången någon blivit glad av att jag haft sönder något.

Häromveckan tappade jag hårtorken i golvet (dessförinnan hade jag slagit in den i en dörrpost. Jag vet inte hur det är med er när ni torkar håret, men för mig är det en kamp och ett äventyr) och den gick i ungefär tusen bitar. Det som var en lockdiffuser förr i tiden är numera ett tortyrredskap.

Telefoner och mp3-spelare är extra utsatta för min förstörelsebegåvning. Så fort jag tänker på dem ramlar de i golvet. Törs inte köpa någon ny mobiltelefon, tror inte dagens modeller är lika slagtåliga som de som gjordes 1973.

Jag har ett väldigt svagt minne av att jag satt sönder en stol i mellanstadiet till min klass stora förtjusning. Min lärare tittade missnöjt på mig och gav mig femton piskrapp. Det där allra sista hittade jag på.


IQ

Tack vare omtänksam läsare :) har jag nu fått göra ett IQ-test: http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html

Enligt det har jag 121. Det är mer än en collegestudent, men för lite för att få vara med i Mensa. Och det är ju tur det, för jag har verkligen ingen lust att vara med i den klubben. Jag har redan fullt upp med Ungkarlsklubben, som en bekant inbjudit mig till. Den har just nu bara två medlemmar, eftersom hans kompis plötsligt skaffade tjej ("skaffa" är ett bra ord där. Låter lite som mailorderbride. Men då är jag cynisk och detta är ju GLADA bloggen! Ursäkta.), så det blir nog bråk om vem som ska fixa fika till mötena. Som vi inte hunnit ha något än. Möte, alltså.

...121 you say? Let me think about it.


En sällsynt klarsynt och vithårig kille påpekade i spökhuset att jag borde hitta någon ungkarl snart. Jag lovar leta väldigt noga i midsommar. Nu när jag vet att jag är jättesmart så lär jag inte lida brist på beundrare. Fast i mitt nya liv som high intelligence person kan jag ju inte nöja mig med vilken vanligt korkad ungkarl som helst, så nu är det ju ÄNNU svårare att hitta någon bra. Suck. Jag tyckte det var nog svårt när jag bara letade efter gränslöst snygga män med strålande musikaliska talanger och oöverträffad humor. Jag tror faktiskt att jag får begränsa mig lite och inte lägga till smarthetskravet.

Igår fyllde Paul McCartney år. Jag skålade i kokosmjölk för honom. Han är också ungkarl. Men han har fel frisyr.

Otroligt larvigt inlägg. Kanske kommer att suddas, så pass på å läs!

Det finns två saker jag är känd för. Det ena är att jag är vegan och det andra är att jag är världens mest idrotts-ickebegåvade människa. Naturligtvis är det inte sant. Att det bara finns två saker jag är känd för, menar jag. I västra delen av det halvnorska kungadömet Maenscherptei (som visserligen tillhör Tibet men vanns på lotteri av Holland under Kalla Kriget) vet 32 % av befolkningen att jag införde högertrafiken i Sverige. Och nåde den som får för sig att ta ur de stackarna den illusionen. Varje år har de en festival till min ära. Den är inte alls välbesökt, men bättre än ingenting, brukar jag tänka.

Tillbaka till sporten. Idrotten. Denna folkrörelse som håller Sverige igång. I alla fall Sveriges TV-apparater. Jag kan alltså inte med sport. Det beror på a) att jag i min ungdom ansåg att det var jättetöntigt att röra på sig organiserat om det inte var på konserter och alltså gjorde min gympalärare så less att jag bara blev ännu mer ointresserad b) jag tycker det är så sanslöst tråkigt.Det finns saker inom sport som jag gillar. Om det är folk jag känner med i någon match (vilket ju är otroligt ofta) så blir jag överengagerad och hysterisk och dum publik. Därför kollar jag helst inte på sådana matcher.

Jag tycker också om konståkning. Det är ju som balett som man kan äta chips till. Fast jag äter inte chips (när jag är frisk), så det faller också bort.

Här kommer mina FEM största idrottsögonblick:

1. När mitt högstadielag (alltså när jag själv gick i högstadiet) vann skolans basketturnering och vi fick åka på någon slags final i Bollsta. BOLLSTA I TELL YOU! Jag minns att jag tyckte det var så osannolikt fantastiskt att jag inte kunde tro det. Jag minns även att vi förlorade i Bollsta.

2. När jag och Dojjan for på MoDomatch för att vi båda var kär i en kille som skulle åka i samma charterbuss. Och vi båda trodde matchen var slut efter två perioder och gick därifrån och fick vänta på parkeringen i en halvtimme på de andra. Och nu kommer någon att skämmas för mig för att jag inte kommer ihåg om det ska stå perioder eller halvlekar där.

3. När jag tog en lyra i brännboll på mellanstadiet och blev så lycklig att jag bara stod och log med bollen i handen och en kille jag var kär i (inte samma som i hockeyhistorien. Men jag minns faktiskt inte om det var så att jag var kär i honom, han var rätt ful har jag för mig) skrek åt mig att slänga bollen till brännaren, för helvete.

4. När jag gjorde typ 100 "bompningar" (vilket låter som något halvfräckt idag, men när jag var tonåring innebar det enbart att studsa en fotboll på knät eller fötterna så många gånger som möjligt) en kväll utanför vårt hus med mina grannar som vittnen.

5. När jag klådde några lågstadieungar i pingis när jag jobbade som fritidspedagog för 5 år sedan.

Smile, FFS

Här ska sluta suras nu. Det är faktiskt midsommar. Jag har inte tid att ha ångest om jag ska hinna ranta runt och rycka upp sju sorters blommer med rötterna och skyffla in dem under kudden. Jag brukar aldrig göra det, dock. Mest för att jag tycker det vore jobbigt att väckas ur min dröm om Den Rätte av att sura skalbaggar och upprörda larver krälar omkring i ansiktet på mig och försöker hämnas för att jag slitit dem från deras naturliga boningar till min säng (vilket kanske även Den Rätte gör, hahaha. Hrm.) bara för att jag gått på någon sinnessvag svensk myt.

Detta är alltså min glada blogg. Här är det bara en massa käcka tillrop och hurtiga kommentarer. Skulle jag vilja att det var i alla fall. Men först ska jag säga att jag hatar midsommar. Hatar hatar hatar.Något jag däremot gillar är min fantastiska hjärna. Här har jag nu i flera veckor stört mig på att jag är trög och okreativ. Men så idag överraskar jag mig själv med att få världens brajtaste idé. Jag läser om George Harrison (i en bok jag fått av en tjej som skrattat sig till sömns i ett spökhus... tack!) som fick tiotusentals beundrarvykort när han fyllde 21. Jag tänkte att det måste ju ha varit omöjligt för honom att läsa all den posten, men sorgligt att all den kraft som fansen lagt ner skulle gå till spillo ifall han inte läste rubbet. Därför tänkte jag att någon av George Harrisons personal väl kunnat ha anordnat någon slags utställning med alla vykorten och satt upp dem på montrar så han åtminstone kunde springa förbi dem och se alla på några minuter. Sedan kunde de ha vänt på korten så han kunde se andra sidan med.

Det är sådana här idéer som gör att jag skulle få ungefär 3 poäng på ett IQ-test om någon pappskalle skulle få för sig att ge mig ett sådant. Inget fel på idén i sig (förutom att den kom ungefär 44 år för sent. Och jag har inte ens levt så länge. Vilket skapar ett synnerligen besvärligt logiskt problem.), men mina värdefulla hjärnceller har än en gång ansträngt sig på någon fånig korpträning istället för att briljera i VM-slutspelet.

Det där sista skrev jag bara för att visa att jag är oerhört intresserad av fotboll. Anledningen till det kommer i nästa inlägg.


RSS 2.0