Inte heller måste inbjudan skickas ut tre dagar i förväg och besvaras med på-heder-och-samvetes-underskrift

Det uppmärksammade våldtäktsmålet nyligen, med en 15-årig tjej och sex killar, har lett till en hel del märkliga diskussioner i media. Å ena sidan ifrågasätts som vanligt den som anmält, å andra sidan påstås de som är anmälda vara helt inkapabla till att förstå vad samtycke är. Det är ju det gamla vanliga. För att ta det där med samtycket först: tvärtom vad många tror, så betyder inte samtycke att man måste ringa alla anhöriga och vänner till den man tänkt ha sex med för att kolla om hen verkligen är med på det hela. Inte heller måste en sjusidig blankett med femton bilagor fyllas i och bevittnas av tre medlemmar ur någon frimurarorden och skickas in till Samtyckesmyndigheten och stämplas innan det går att sätta igång. Det krävs inte heller en blodsrit under fullmåne, där en massa förstfödda ska offras och pentagram ska ristas in under fotsulorna på alla deltagare innan det är dags. Det finns en enkel tumregel, som alla kan följa: om alla inblandade vill, då är det OK att ha sex med varandra. Om någon inte begriper huruvida alla är med på det eller inte, då är den personen helt enkelt för korkad för att få vara med och får istället gå hem och ha egentid.
 
Det var det gamla vanliga.
 
Sedan kommer något nytt. Artonhundratalet.
 
I Sveriges Radio sitter en barn- och familjeexpert som tydligen även är sexupplysare på skolor och pratar om skillnaden mellan killar och tjejer när det gäller sex. Det är tydligen så att killar måste ha sex jämt, vare sig de själva vill eller inte och om det så bara finns en pennvässare till sällskap. Tjejer, däremot, kan inte ha sex hur som helst. De måste behandlas som små violer och duttas och fixas med innan det ens kan bli frågan om att leka skrubbleken. Och inte nog med det. Efteråt krävs det att man ligger kvar och vårdar denna ömma viol, eftersom det där med sex liksom är en helig ceremoni och inget som bara kan ske lite hur som helst och när som helst, så det så, otäcka karlar! Och då har vi dessutom förutsatt att tjejer bara har sex med killar och killar bara har sex med tjejer. Barn- och familjeexperten brukar till och med hota killar med hur otäckt det skulle vara om de själva hade sex med en kille, så att de ska förstå hur rysligt det är för tjejer.
 
Dessutom ska tjejer inte gå runt och vara klädda i mindre än tält, helkroppsmössa och hockeymundering, för annars kan de stackars pojktygen inte rå för att de råkar våldta de halvnakna fruntimren till höger och vänster. 
 
Om man läser debattartiklar, twitterharanger och facebookdiskussioner verkar allt väldigt krångligt och sex otroligt klatrigt. När det är så himla enkelt. En del vill ha sex ofta, en del ibland och en del inte alls och det är inte konstigare än så. Kvinnor och män är inte på ett speciellt sätt bara för att de är kvinnor eller män. Samma sak gäller för alla: skärpning.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: alias Kvasthilda

Bra.

Svar: Tack.
Tapetorkestern

2013-11-15 @ 10:26:56
URL: http://aliaskvasthilda.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0