Sverige! Landet som har gett oss Arla, Sean Banan, SD, Flashback och Arbetslinjen.

Klart man ska fira nationaldagen. Varje dag.
 
Hela tiden bör vi vara tacksamma att vi lever i ett fritt land. Sverige är fritt. Än så länge. Vi har inte fått vårt land hijackat av högerextremister, nazister, rasister, fascister och teveevangelister.
 
Så passa på att skåla för Sverige! Det är ett fantastiskt land! Här får man vara som man vill. Gå runt i pyjamas och snacka goja eller gå runt i kostym och snacka goja. Man får bara rätt olika inkomst beroende på vad man väljer.
 
Men i övrigt är ju Sverige otroligt fint. Visserligen är Sverige ett land där polisen väntar på barn utanför ungdomsmottagningen för att tillfångata barnen och skicka dem till länder som är livsfarliga för barnen. Och visserligen måste familjer gömma sig i åratal i Sverige eftersom Sverige inte har råd att ta emot familjer som riskerar att dö i sina hemländer eftersom Sverige har fullt upp med att betala höga löner till bankchefer, finansministrar och folk som arrangerar Melodifestivalen.
 
Men annars är Sverige fint. Och demokratiskt. Och fritt från otäckheter. Här får kvinnor uttrycka sin åsikt utan att bli påhoppade av antifeminister, psykopater och andra tokskägg. Om kvinnornas åsikter inte har något med kvinnors rättigheter eller mäns skyldigheter att göra, det vill säga. Eller något annat överhuvudtaget, eftersom kvinnan skola tiga i församlingen och gamla bibelord kommer alltid till sin rätt i ett sådant sekulariserat land som Sverige.
 
Sverige, som har religionsfrihet. Hurra! Man får alltså tro på vad man vill! Eller inget alls. Fast man får inte ha vilken utländsk religion som helst, för nån gräns får det väl ändå vara. Helst bör man bara tro på Tor, Oden och deras inavlade släktingar, som minsann visste hur man skulle uppföra sig när man kommer till ett nytt land och tog seden dit de kom och åt med kniv och gaffel och inte förbjöd folk att kalla en chokladboll för något riktigt kränkande för på den tiden var det ordning och reda och tidelag på fredag.
 
Sverige är bäst! Här har alla lika lön för lika arbete om man inte råkar tillhöra ett annat kön än den som har mest lön men allt kan inte vara rättvist för då skulle ju alla gå runt och vara likadana och då skulle vi inte se skillnad på varandra och inga barn skulle bli gjorda och plötsligt tar det slut på Sverige, är det det ni vill, va?
 
Heja, Sverige! Här får man ha vilken könsidentitet man vill. Bara man väljer Man, om omgivningen tycker det är bra, eller Qvinna, om omgivningen har bestämt sig för det. Och visserligen har vi yttrandefrihet i Sverige, men om någon börjar säga det förbjudna ordet blir det fanimej krig, för demokratins grundvalar skakas sönder om man inte håller sig till de två pronomen som FN har godkänt: han och hon. Allt annat är livsfarligt, även om det tredje alternativet som stavas med ett "e" istället för ett "a" eller "o" i mitten underlättar kommunikation i såväl tal som skrift och dessutom ger en signal till allmänheten att könsidentitet faktiskt är ett fritt val och inget som nån annan har ett dugg att göra med. För så kan vi inte ha det! En massa frihet hit och dit!
 
Sverige är ett land som bryr sig om alla. Ett land som bryr sig om djuren, framför allt. Här har vi inga djur som lider eller dör för vårt konsumtionsmönsters skull. Alla djur är högavlönade konsulter, som med glädje står fastbundna större delen av året utan att kunna röra sig och råmar högt av lycka när deras tvångsinseminerade avkomma slits ifrån dem ett par dagar efter födseln för att människor ska kunna få sig en produkt som de överkonsumerar så till den milda grad att de blir sjuka och förstör miljön på köpet. DET är äkta frihet! Sverige har en djurskyddslag som ska se till att inga djur far illa men så vaddå om det råkar vara så att djur far illa mest hela tiden i alla fall, vi har inga resurser att se till att den lagen efterlevs. Och i vilket fall gills djurplågeri som djurplågeri bara om det är en ensam förövare som utfört brottet, inte om det är ett företag. Och särskilt inte om det är en ägare till en grisfarm som utsatt djuren för stort lidande, för ägare till grisfarmer kan ibland vara styrelseledamöter i köttbranschorganisationer och sådana män får ju inte anklagas för något för då åker hela rikets välfärd ner i köttkvarnen och då är det bäst att den mäktige grisfarmarn istället anmäler de som anmält honom och tvingar de som är emot djurplågeri att betala svindlande summor till den stackars anklagade oskyldige grisfarmarn. För nån rättvisa måste det vara även i ett tjyvsamhälle som Sverige, där inte ens grisfarmare får utsätta sina egna grisar för plågsam behandling utan att det ska bli ett jävla liv och pjåskande med folk som protesterar mot att man tjänar pengar på att låta djur självdö av sjukdom.
 
Vad fint vi har det i Sverige! Alla kan försörja sig och en del kan till och med försörja sig så mycket att alla rikets pengar går till deras försörjning och det blir inga pengar kvar till de människor som nöjer sig med lite mindre, så de får allt nöja sig med ingenting alls. Så kan det gå! Och ingen gråter för det, för de som inte har någon inkomst får istället en meningsfull fritid eftersom det finns stora aktivitetscentrum i varje stad. Dessa livsgnistetändande verksamheter kallas Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Deras uppgifter är att göra det så svårt som möjligt för folk med låg eller ingen inkomst att få ut så lite pengar som möjligt så sällan som möjligt. Det är lite mindfulness över det hela. Man ska vara närvarande i nuet, i den 25 minuter långa telefonkön, inte tänka framåt på eventuellt utbetalningsdatum. Sedan kan det visa sig att man måste sortera konfetti i storleksordning bara för att ens få löfte om pengar, men det är ju bara roligt och karaktärsdanande.
 
Till sist vill jag hurra en extra gång för Sverige, som tycker det viktigaste i livet är att arbeta. Visst skulle folk bli lyckligare och världen mindre nedsmutsad om inte alla jobbade precis hela tiden, men lycka och ren miljö är degenererande och sådant snusk ska vi inte ha i vårt land. Vi är bra precis som vi är i Sverige, eftersom vi är bäst! Tyvärr vill nästan inga människor bo här, men det är inte för att landet svämmas över av främlingsfientlighet, speciecism, antifeminism, rojalism, riskkaptitalism och centerpartism, utan bara för att folk inte har fattat hur mysigt vi har det här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0