Det är alltid ditt eget fel

Senaste numret av Kommunalarbetaren är en kuslig spegel av dagens Sverige. En insändare, som brukar läsa sin frus Kommunaltidning, känner sig provocerad av allt gnäll i tidningen. Särskilt provocerad blir han när kommunalarbetare gnäller över att de inte har råd med dyra bostäder. "Till och med en bitter kommunalare i en tvåa i Täby" kan byta upp sig till ett bättre boende om viljan finns, säger den provocerade mannen. 


På en annan sida har tre personer blivit tillfrågade om de har utsatts för våld eller hot på sin arbetsplats. Två kvinnor svarar ja. En man svarar nej. Han arbetar som fritidspedagog och anser att det man sänder ut får man tillbaka, så han visar alla respekt och blir alltså inte utsatt för hot eller våld.


Kommunalarbetarens huvudreportage handlar om en kvinna som arbetar som personlig assistent och har blivit misshandlad på jobbet. Hon tänker ibland att det var hennes eget fel. Hon berättar att attityden gentemot personliga assistenter är att man ska finna sig i att drabbas av våld.


En dom i tingsrätten i Gällivare uttrycker att lärare måste tåla lite stryk i sitt arbete, efter att en lärare har blivit misshandlad av en elev. 


Man får skylla sig själv om man råkar ut för jobbiga saker. Det är bara att byta upp sig till en bättre bostad om man råkar ha dålig lön och en andrahandstvåa i Täby. Man får faktiskt skaffa sig ett jobb där man inte kan bli slagen om det nu är så att man tycker det är obehagligt att bli slagen. Och om man blir slagen är det nog ens eget fel ändå.

Och säger man emot får man räkna med att någonstans i Sverige sitter det en man och blir provocerad.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0