Kall kalkyl

Så föll jag för reklamen. Jag bestämde mig för att bli entreprenör. Egen företagare. Frilansare. Självförsäljare.
Var på möte med rådgivare idag. Har du varit på ett sådant möte någon gång? Det går ut på att du ska sitta och vara glad över att du äntligen bestämt dig för att slippa Arbetsförmedlingen (ett stort plus) och att du sedan ska inse att du snart kommer att vara tillbaka hos Arbetsförmedlingen igen (ett stort minus) eftersom du måste vara väldigt rik och räknekunnig för att starta eget (summan av det vet jag inte vad det blir).


Vid vår snabba kalkyl visade det sig att jag måste ha ungefär tusen miljoner uppdrag per år för att få in en lön som blir ungefär som A-kassan. Jag räknade ut att det blir lite svårt.


En annan lösning finns dock. Om jag skakar fram sex månadslöner av eget kapital innan starten så kan jag leva på dem i sex månader och då kanske jag får starta eget-bidrag för att jag verkar så entreprenörig. Jag räknade ut att även det blir svårt.


Surtäpplebitandet sätter igång och lärarjobben ligger ute nu inför hösten. Tänkte ringa doktorn redan innan, så jag är säker på att få en akut läkartid efter ett par dagars jobb.


Eller så skriver jag bara till Reinfeldt och ber honom om sponsorpengar, för den idén är så entreprenöristisk att jag nästan blir chef i Svenskt Näringsliv rent automatiskt.


Men det har jag inte tid med, eftersom jag har tusen miljoner uppdrag att ta hand om.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0