Kvinnor kan, män måste

Ser på det pedagogiska programmet "Hårdrockens historia" som berättar om den manliga företeelsen "hårdrock" där inga kvinnor någonsin har varit med. Förra avsnittet handlade om "skräckrock", där man visade upp pojkbandet Rammstein som en sentida nyskapande kombo. Det nyskapande med Rammstein var att de vågade bryta ny mark och göra så oväntade saker som en video med påklädda, bistra män och nakna, åmande kvinnor. Det var så nytt att folk trillade baklänges hemma i sofforna. Ingen hade någonsin förut sett porrfilmer med sådan fräsch estetik - fula karlar som vackert kvinnfolk trånade efter - så Rammstein fick hårdrockens Nobelpris och adlades och översattes till alla språk och så sa radikala människor i all världens hörn att Rammstein, de var ena påhittiga farbröder, minsann.


Igår läste jag ett gammalt nummer av Classic Rock, en tidning som handlar om manliga musiker. Där fanns en annons för en Rammsteinskiva. De finurliga herrarna i Rammstein stod i svarta rockar runt en naken tjej som låg på ett bord. En av männen höll upp en yxa som han skulle hugga tjejen med. Där fick de allt till det! Ett kvinnooffer, liksom! Och männen som bara tittar på! Fräsigt.


Lite lurades jag allt från början av detta inlägg, för det har visst varit kvinnor med i "Hårdrockens historia". Det var när Tipper Gore visades upp för att hon ville sätta varningstexter på hårdrockslåtar. Hon fick med sig några tossiga hemmafruar i detta sattyg (som bara gjorde att skivförsäljningen av skivor med varningslappar på ökade, så det lär ju vara så att Tipper Gore egentligen var manager för Slayer) och så tyckte producenten av programmet att nu var det ju massor med kvinnor med helt plötsligt så det fick räcka.


Rykten säger att Rammstein håller på med en ny skiva, som kommer att slå alla rekord i kreativitet. En av sångerna handlar om att sångarens fru stannar hemma och diskar medan han går ut och super. Sedan kommer han hem och slår henne för att hon inte diskat ordentligt rent. Därefter tar han hennes föräldrapenning och går ut och super lite till och sedan klär han av henne, kedjar fast henne vid ett bord och låter sina kompisar i pojkbandet komma dit och titta på hur mäktig han är som kan bemästra en kvinna. Alltihop spelas in som promotionvideo för skivan och alla köper den och tänker att det är inte klokt vad originella de där männen är.


Idag firar vi alla svaga kvinnor som får sina män att framstå som starka.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0