Personliga val

Att spruta det livsfarliga växtgiftet hormoslyr i naturen: personligt val före 1978
 
Att langa sprit till minderåriga: personligt val före 1981
 
Att dumpa radioaktivt avfall rätt ut i havet: personligt val före 1993
 
Att slå barn: personligt val före 1979
 
Att ägna sig åt hets mot folkgrupp: personligt val före 2003
 
Att våldta sin partner: personligt val före 1965
 
Att förgripa sig sexuellt på djur (tidelag): personligt val än så länge (förbud på gång)
 
Att äta djur: personligt val än så länge
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Freja

Läser din blogg med glädje och skrattar gott åt svartsynen och samhällskritiken. Vet inte din ålder men den är väldigt studentartad i sin svartvita syn på allt.
Däremot oroas jag över att din syn på boskap i princip skulle utrota dessa( de klarar inte vårt vinterklimat utomhus utan vår utfodring ) , antar du står för en hårdför Darwinism där "starkast överlever" som det är ute i den riktiga naturen( minus människan högt i näringskedjan...
Själv anser jag skövling och storskalighet vare sig det gäller grisfabriket eller sojaproduktion är lika vidrigt. Småskalighet och odla i närmiljö är långt viktigare än att seven

Svar: Vet inte riktigt vilken ålder "studentartad" innebär, men eftersom man kan plugga i all evighet antar jag att jag är någonstans mellan 16 och 65. Och bloggen är verkligen svartvit. Förut var den orange, men det blev svårare att läsa.
Jag vet inte vilket inlägg Freja har läst som tolkas som att jag tycker att sällskapsdjur ska frysa ihjäl under vintern. Klart man ska skydda sina husdjur genom att erbjuda dem inomhusvistelse när det är kallt! Däremot finns det en del människor som vägrar ta hand om djur, oavsett årstid, om de inte får döda och äta upp dem, och det är ju för sorgligt.

Den enorma skövling som den storskaliga sojaproduktionen orsakar, enbart för att hålla igång köttindustrin, är av ondo. Där håller jag med Freja. Det som är fantastiskt är att vi inte heller behöver småskalig djurindustri. Översittartanken, att vi får göra vad vi vill med djur bara för att vi kan, är den jag vänder mig emot. Den tar sig uttryck både i småskalig köttproduktion och stor.

Så Freja behöver inte oroa sig över att jag vill slänga ut korna i snön på vintern, men jag är däremot lite orolig över vad Freja vill göra med korna.

Småskaligt och närodlat är bra, om det är ekologiskt. Däremot finns inget egenvärde i närodlat.

Slutet på Frejas kommentar verkar avhugget (ny bloggfunktion?), så skriv gärna igen.
Tapetorkestern

2012-06-26 @ 23:39:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0