Integritet, frihet och individens okränkbara rätt att välja själv.

 
 
Vilket överförmyndarsamhälle vi lever i. Vaknar, kliver upp, kissar ut från balkongen. Då säger grannen att det är  FÖRBJUDET! Jag skjuter en arg salut med geväret ut genom fönstret. Grannen blir vrång och säger att även det är FÖRBJUDET! Ringer runt till bekanta för att kolla om de har rökheroin att sälja. Då är det FÖRBJUDET! Börjar tappa modet. Går ut och sparkar på grannens katt. Grannen ropar att det är FÖRBJUDET! Startar bilen, kör den på tomgång i en kvart, bara för att få in rätta sommarkänslan. Då kommer grannen igen och säger att det är FÖRBJUDET!
 
 
Gå ut med soporna får man väl åtminstone göra. Tar  tomglasen, kartongerna, batterierna och ammoniakflaskan. Lägger allt i samma soppåse. Grannen ser mig och ropar att det är FÖRBJUDET! Tar alla soporna, strör ut över grannens gräsmatta. Då kommer grannens granne och säger att det också är FÖRBJUDET! 
 
 
Nu börjar jag surna till. Tar bilen, kör över alla grannars gräsmattor. Då kommer polisen och säger att det är FÖRBJUDET! Jag kör iväg i 200 knyck. Ingen polis hinner med. Dricker en sjuttifemma hembränt (har hört att även det är FÖRBJUDET, men jag antar att det var ett skämt). Råkar köra över lite folk. Då säger de på radion att någon galning är ute på vägarna. Jag ökar farten. Vill inte bli ikappkörd av någon galning. Susar fram på vägen, känner friheten i att göra som jag vill. Ingen ska bestämma över mig. Far in på McDonald's. Dags för dagens första hamburgare. Tur att det fortfarande är tillåtet att äta precis vad man vill i det här landet. Så långt har i alla fall inte överförmynderit sträckt sig.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0