Påskpyssel

Om man tror att världen ser ut som den gör här på blogg.se tror man att alla människor ägnar sina liv åt att fota garderobs-muffins-nagellacksommatcharsoffan-stilleben. Då blir man a) jätteglad över att folk har funnit en mening med sina liv b) jätteledsen över att folk skyndar på världens förfall c) lite skamsen över att man själv inte bidragit med något vettigt heller till detta livet (förutom att missbruka ordet "man" för jämnan).


Vad man än blir kan man åtminstone glädjas över att andra ägnar sina liv åt mycket bättre saker än att lägga ut bilder på hur gullig deras hårborste är bredvid karamellskålen som passar så bra till gardinerna.


Här kommer en påsklista över bra saker folk pysslar med istället för att grunna över vilken belysning som bäst framhäver prydnadskuddarna som man arrangerat bredvid den pastellfärgade vårsjalen:


1. De skriver intressanta artiklar om ett hittills ganska okänt men galet snuskigt fenomen: Pink slime.

2. De spärrar in sig med ett gäng andra engagerade människor i en livsfarlig miljö för att uppmärksamma hur vidrigt vi behandlar tusen och åter tusen varelser.

3. De gör en liten film om individer som döms till döden för att de föddes med fel kön.


Påsk innebär hetsätning av ägg för många. Äggindustrin innebär lidande och död för hönor och kycklingar, detsamma gäller även så kallade frigående system. Det finns dock äggersättning (den mest kända är No Egg, som du kan köpa i vanliga mataffärer) och ett helt veganskt ägg (The Vegg, finns bl.a. på veganlife.se) och så kan man göra egna ägg.

Det är bra att folk fått upp ögonen för att burhöns har ett bedrövligt liv och protesterat mot att affärer säljer burägg. Nästa steg är att inse att alla höns inom äggindustrin har ett bedrövligt liv och protestera mot att folk äter ägg. Jag blir hoppfull.

Igår var jag dock inte så hoppfull, efter att ha diskuterat ägg med en okänd på Facebook. Teckningen här nedanför är ett resultat av den surrealistiska konversationen. Den är kanske inte så himla rolig , men den är direkt tagen ur samtalet med äggförespråkaren. Hen ser inte ut som på bilden.

Glad påsk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0