VINN ETT TOKFINT SMYCKE FRÅN WHOPSYDAISY!

Det var allt bra länge sedan Tapetorkestern lottade ut något, eller hur? Här har du suttit och läst och läst vareviga inlägg sedan 2009 i väntan på en ny tävling, där du kan vinna en svårt cool knapp eller en snuskigt utbildande bok eller en märklig väska, och aldrig någonsin händer det. Tack för ditt tålamod! Nu har du chansen att få omgivningens eviga beundran genom att vinna ett sanslöst snyggt smycke!

 

Eftersom Tapetorkesterns smyckekollektion är tämligen mager, har jag tagit in proffshjälp från whopsydaisy, Internets bästa smyckesäljställe. Där finns fina, stansade smycken med smarta budskap. Du kan alltså både se tjusig ut och få folk att förstå att du är oerhört djup på samma gång. En svårslagen kombination. Det kan hända att du får evig makt och ära, rosenblad strödda vid dina fötter, en liten fan club eller en egen manskör om du har på dig smycken från whopsydaisy.

 

Detta perfekta hänge kan du vinna till din (eller någon annans, om du är på det givmilda humöret) halsgrop:

 

 

Det är alltså en liten uggla och en platta med texten "RIKTIGT KLOK". Kunde inte ha gjort det bättre själv.

 

Anledningen till att jag valt att pusha för whopsydaisys smycken är att där pågår en finfin kampanj där hälften av priset på vissa smycken går till Djurens Rätt. Just ugglan ger inga pengar till djuren, men det hindrar inte bäraren från att göra det ändå. Om bäraren är så smart som smycket säger, det vill säga ...

 

För att vinna smycket behöver du bara ge ditt bästa tips på hur man får folk att sluta dumma sig mot djur. Mest användbara tipset vinner klokhetshänget! Skriv alltså ditt namn, din mailadress och ditt tips i en kommentar till detta inlägg. Tävlingen pågår t.o.m 1 april. Lätt att komma ihåg, svårare att glömma bort.

 

Lycka till!

 


Kommentarer
Postat av: Mita Backlund

Hej! Mitt tips är att så långt det går illustrera i bild(foto) ungefär samma behandling som djuren får, det ska se otäckt ut så det väcker tankar!T.ex. om man rycker fjädrar av en höna....så varför inte illustrera lite håravryckning på en människa..(någon ska stå med en stor hårtuss i handen och en annan människa ska skrika av smärta, (+lite blod förstås)delvis skallig ?

Bara en tanke....

2011-03-31 @ 23:24:43
Postat av: Dojjan

Alltså, jag har liksom professor Balthazar funderat och funderat och funderat - för det är ju ett jämarns fint smycke, även om det kanske skulle räknas som falsk varudeklaration om jag hade ett sådant på mig - men till skillnad från professor Balthazar har jag ingen bra lösning på problemet. Det är liksom så stort och övermäktigt när man tänker på det. Så det enda jag kan komma på är att man får börja i det lilla. Steg 1 måste nästan vara att börja med sig själv och sätta sig in i djurfrågor ordentligt, så att man har hållbara,trovärdiga och "genomslagskraftiga" argument när man försöker påverka andra, t.ex när det gäller djurförsök eller andra djurskyddsfrågor. Annars finns risken att de slår ifrån sig med: "Äsch, det är så typiskt så'na där som du att överdriva och hitta på. Ta av're foliehatten, höhö". Sedan, när det gäller karnivorer tror jag inte riktigt på att "omvända" någon till vegan eller vegetarian genom att försöka ge dem dåligt samvete. Det KAN funka om det är en kompis eller någon i familjen, men hur ofta gör vi som någon total främling eller ytlig bekant säger om de argumenterar aggressivt och försöker få en att känna sig som en usel person? Inte särskilt ofta. Inte jag i alla fall. Oftast har det nog motsatt effekt, tyvärr. Man vill ju liksom tänka själv och komma fram till en slutsats istället för att få någon annans åsikter nedtryckta i halsen. Även inom den närmaste bekantskapskretsen kan det kanske vara bra att skynda långsamt, även om man vill ha en snabb förändring. Man kan liksom ge en diskret fingervisning istället för att komma med pekpinnar Jag tror att det är viktigt att visa alternativ. T.ex. kan man om man är vegan/vegetarian se till att sprida sina bästa recept eller bjuda hem folk på riktigt goda veganska/vegetarianska middagar så att de inser att det inte behöver vara en "förlust" att utesluta kött. Fattiga veganer/vegetarianer får se till att bjuda bort sig på middag så pass ofta att värdar och värdinnor tröttnar på att laga flera olika rätter och lagar god veganmat/vegetarisk mat till alla, så sprider det sig. Man kan också ge sina vänner och bekanta utmaningar,t.ex. "Om ni äter veganmat minst en gång i veckan i två månader, så ska jag sitta barnvakt åt er X antal gånger/åka vasaloppet/vattna blommorna åt er när ni åker på semester/hoppa fallskärm/dansa folkdans inne på Konsum/..."



Man kan engagera sig politiskt på något sätt, om man är lagd åt det hållet, och exempelvis försöka få igenom vegansk/vegetarisk mat regelbundet på skolmatsedlarna. Skolbespisningar sevrerar redan vegansk/vegetarisk mat, men oftast bara till dem som är veganer/vegetarianer ELLER så har de ibland det som alternativ till en kötträtt. Precis som med den ynka timmen till jorden - Earth Hour -kan man ju tycka att några dagar hit och dit inte gör någon skillnad i det stora hela, MEN det kan leda till attitydförändringar. Köttätande skolungdomar KAN inse att vegansk/vegetarisk mat inte är äcklig eller konstig. Då gäller det förstås att skolmatsalarna serverar annat än kokt lök till lunch, som de gjorde när jag var vegetarian på högstadiet. Det kan ju faktiskt få motsatt effekt. Kanske ingen bra idé det här... Som sagt har jag inte haft något "Balthazar moment" precis...



Politiker har stor makt att förändra, men ibland tror jag att föräldrar har den största makten att åstadkomma varaktiga förändringar i samhället. Det är ju de som uppfostrar en ny generation, som i sin tur kommer att uppfostra en ny generation, o.s.v. ad infinitum. Som förälder kan man påverka sitt/sina barns attityd/attityder när det gäller djur och deras rättigheter genom att visa att alla levande varelser ska behandlas med respekt och att det inte är acceptabelt att behandla djur illa, och genom att diskutera sådana här frågor med dem.



Egentligen tycker jag att du ska ge priset till dig själv. Din idé att utlysa en tävling med ett superfint och åtråvärt pris har ju manat folk att tänka till lite extra kring hur man själv och andra behandlar djur. Och ju fler som tänker till lite extra, och funderar på vad man kan göra för att folk ska sluta dumma sig mot djuren desto bättre. Sådant sprider sig som ringar på vattnet serru. :)



2011-04-01 @ 11:00:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0