The unthinking majority

En del oupplysta personer tror att veganmat är tråkig. Det är förståeligt, eftersom det är massmedias bild, eftersom det förekom ett trist recept på linsgryta i Allt Om Mat i november 1973. Att tro att veganmat är tråkig är lika begåvat som att tro att amerikansk film = Steven Seagal, att svensk musik = Jay Smith, att arbetsmoral = Linda Skugge, att svensk politik = Jimmie Åkesson eller något så urbota dumt som att vegetarisk mat måste innehålla purjo.


Vegansk mat gör att smaklökarna vaknar, att kroppen blir gladare och att tiden vid spisen förkortas. Här hemma brukar våra middagar sällan ta längre än 20 minuter att fixa. Det är ju bra om man känner för att göra något annat i livet än att laga mat.


Du som är nyfiken på hur djurfri mat smakar, gå gärna in här. Det är en himla användbar sida med recept och nybörjartips och allmän inspiration. Det finns även länkar till fler receptsidor och mer info.


Själv sitter jag proppmätt på stekta sojafiléer och kikärtssallad och funderar på om det är chokladdags eller inte. Det kan behövas eftersom det är jobbdags imorgon. Har dock inte de rent olagliga mängder choklad hemma som skulle krävas för att bota jobbångesten, så det får bli lite mer Serj Tankian istället. Nästan som choklad, som Stefan Sundström sjunger. Gör han ju inte, men borde han.


Gå och laga lite snäll mat nu.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0