Låna dig lite frihet

Spenderade en timme på biblioteket med att bara läsa. Ja. Jag bara satt still och läste. Utan att bli störd av någon. På allmän plats. Och när jag var klar med det jag läste fanns det hur mycket mer som helst att läsa. Gratis.


Det finns böcker om allt möjligt på biblioteket. Inte bara böcker om hur Per Morberg blir blöt i byxan när han ser varelser han vill döda. Inte bara böcker med färgglada omslag. Inte bara böcker om hur man möblerar bort sin ångest. På biblioteket finns böcker som får finnas trots att de inte har en fan club. Trots att de inte är populärast i klassen. På biblioteket finns det plats att läsa och fundera. Utan att det behövs kaffemaskiner och jättemuffins eller en jävla massa grälla färger.


Från biblioteket fick jag till och med ta med mig en massa böcker hem. Gratis. Biblioteket vill att alla ska få chansen att läsa och lära sig något eller bara få en massa nya tankar. Gratis.


Det finns många som vill att biblioteken ska försvinna eller säljas till folk som bara vill låna ut Camilla Läckberg-böcker. De vill inte att människor ska få en massa nya tankar gratis. De vill att bara de som har råd ska få tänka. De vill att bara de som har råd ska få ha friheten att läsa om allt de vill.


De som vill ta bort biblioteken är människor som måste motarbetas å det grövsta. Man skulle kunna klä ut dem till en älg och släppa in dem hemma hos Per Morberg. Men så illasinnad är man inte. Istället kan man protestera mot onda biblioteksavskaffartankar genom att gå till sitt närmaste bibliotek och låna låna låna massvis av böcker, tidningar och filmer minst en gång i veckan.


Mörkrets makter är ständigt i antågande, men låt dem inte få biblioteken också. Låt dem nöja sig med att ha små konvent på stadshotellet, där vi kan tejpa igen alla utgångar så de inte sipprar ut i friska luften. För den friska luften, den vill de också sälja ut.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0