Projektleda

Träffade en kär vän från förra byn idag och fick svår Hammarstrandslängtan. Fast den är inte så svår att jag lyckats bli frilansande ballerina med körkort och hög inkomst som alltså lika gärna kan bo på landet och orka renovera ett hus.

Gick femtiominuterspromenaden hem från stan i ultrarapid på värkande fötter, så det blev inget provspringande idag heller. Men hostan har varit frånvarande i två nätter, så jag skulle kunna gissa att det kan bli ett försök imorgon. Ja, det kan jag gissa.

I min mission att upplysa allmänheten om hur det verkligen är, gjorde jag idag en kamikazeresa in på H&M och förirrade mig längst in i ett provrum där någon smetat foundation alternativt blod på väggen. Bara det borde ju vara ett tecken. Jag kan nu i alla fall meddela att jag inte kan ha sådana där jeanspyjamasbyxor. Såg en tjej som var jättefin i sådana idag, men glömde ta med i beräkningen att jag inte är en liten älva med korta ben. Alltså gör sådana där clownbrallor att jag ser ut som en rejält eljest fyllgubbe med hängrumpa. Tursamt nog, eftersom jag ändå inte hade råd att köpa sådana byxor. Så gick det med min plan att ha bekväma brallor som inte känns.

Nyss startade jag mitt lilla lördagsprojekt (jag borde sluta kalla vartenda bestyr för projekt. Jag tar det som ett projekt.): att skriva fina brev till mina favoritrestauranger samt kommunen och be dem göra bättre vegomat. När jag skrivit klart alla brev och bifogat både info om Naturskyddsföreningens kampanj Gröna Gaffeln samt en rörande bra broschyr från Djurens Rätt stängde jag alla kuvert och kände mig lite nöjdare med mig själv. I samma veva hade jag skrivit ett sällsynt löjligt brev till Dojjan och lagt även det i ett kuvert.

Det är inte alltid bra att dricka vin när man håller på med projekt.

Jag kunde INTE komma ihåg om jag verkligen lagt rätt brev i rätt kuvert. Eftersom jag frankerat alla brev vill jag inte sprätta upp dem igen. Men det ger knappast vegokampen ett seriöst rykte om näringsidkare och kommun får tossiga meddelanden med enbart interna skämt.

Fast sådant har jag ju fått i brevlådan från politiska partier hela veckan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0