Hör trampet av små barnafötter och tar genast fram hörselkåporna

Så jag köpte apelsinjuice och fattade inte alls vad jag tjatat om. Det är ju inget speciellt alls. Så med barn är jag nog inte. Vilket är bland det mest kontroversiella man kan vara idag. Icke-gravid, alltså. Frivilligt. Inget skrik och skrän nu. Folk som är ofrivilligt barnlösa ska icke drabbas av min vrede. Inte heller folk som har barn och uppfostrar dem. Men om man säger att man inte vill ha barn finns det alltid någon som tar det personligt. Hur nu det går till.


Och kanske vill jag ha barn om några år. Och då får jag allt köpa en unge på rea någonstans, eftersom jag tydligen blir äldre hela tiden. Och då kan ju folk stå där och ba: höhö, nu väntade du allt för länge, va? Och det är det som är grejen. Eftersom jag har noll framförhållning är det inte vidare bra att jag drar på mig ett gäng ungar. Hur skulle det bli? De skulle ju aldrig ha vinterkläder eftersom jag skulle glömma att köpa sådant. De skulle inte heller få någon iPhone, eftersom jag skulle glömma att ungar tydligen ska ha tokdyra statussymboler för att det är någon slags oskriven lag att barn vars föräldrar inte har en årslön på banken ska mobbas ordentligt. Dessutom skulle det bli svårt att försöka uppfostra de små liven, eftersom det är förbjudet i Svea Rikes lag att lära barn om rätt och fel för då blir de kränkta och måste gå på psykofarmaka i hela livet eller möjligtvis skriva en storsäljande och besviken bok om den omöjliga uppväxten.


Fast främst är det ju för att jag inte har några moderskänslor som jag väntar med det där graviditetsköret. Jag har bara faderskänslor, som säger att gör vad ni vill, ungar, bara ni inte stör mig när jag röker pipa och låter kvinnor spräcka sina kroppar i födsloångest bara för att jag ska föra mitt namn vidare.



Kommentarer
Postat av: FMG

På nåt sätt kan jag förstå- fastän jag idag är en riktigt BIG MAMA. Kan NÅGON tro att det var mera plikt än lust även för mig...till att börja med. Nu har jag en annan åsikt, för mjin egen del. Men att man som kvinna kan få välja barnlöshet är väl en mäsnsklig rättighet...En ung mycket närstående kvinna har en idé på problematiken (mest tänkt för henne själv) istället för att föda barn o med allt vad det innebär i smärtor, ansvar och , som hon anser, kroppens förfall, så kan man ha Fosterbarn som GER pengar istället för att de urholkar ekonomin..en poäng har hon allt :D

2010-10-15 @ 19:48:31
Postat av: Jo.

Jag håller med, punto y aparte.



Jag förstår kanske att folk må vara än mer "besvärade" när de pratar om att man blir äldre, och att skaffa barn... bla bla (=jag slutar lyssna) i min närvaro då jag inte ens har en uttänkt potentiell fader i min närhet (=jag är singel). Fast, jag har en hyfsad replik att kontra med som både innehåller vad jag tycker och brukar ge motparten tunghäfta, för den som vill slippa allt tjat om detta ämne och ens egen ålder, o.s.v., testa att kontra med:

Vad ska man med barn till?



Det kan fungera.

Sen kan jag tillägga att jag inte säger att jag aldrig kommer att skaffa barn. Jag bara säger, händer det så händer det och blir det inte så har jag inget problem med det (men tyvärr har omgivningen ofta det).



Åh, en helt annan sak. Åt en massa persilja till maten och då tänkte jag på dig... :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0