Ett litet P.S. till Anders Borg, pennpolare som vi är.

Såhär sjunger Warren Zevon i The French Inhaler: "How're you gonna make your way in the world/when you weren't cut out for working?"

Warren Zevon får ursäkta att jag nu använder honom till något han inte alls tänkt sig.

Ungefär som Anders Borg vill göra med mig och tusentals andra.

Det finns de som inte är lämpade att jobba. Tänka sig!

Eller, det där var fel. Alla är lämpade att jobba. Men, det finns de som inte är lämpade att jobba med de jobb som samhället räknar som "riktiga" jobb.

Här följer en liten uppräkning av "riktiga" jobb, det vill säga saker man kan lagligen tjäna pengar på i dagens Sverige och hålla Arbetslinjen rak och morsk och hö-gafflig i ändan:

- Utskick av spam. Att förstöra folks brevlådor och humör med hot om att jorden går under om man inte skaffar sig en modern klocka eller att your woman will leave you if you don't increase the size of your love rod eller att acai berries är lösningen på allt från mjäll till manodepression, det är något som ger fina pengar i fickan, det.

- Att sälja sex, t ex via webcam. Att vilja vara hemma är bara OK om man jobbar hemifrån, så för småblyga är det här en bra början. Sedan kan man börja ta emot kunder hemma, när man fått råd med städhjälp och inte behöver skämmas över att silverbesticken inte är putsade.

- Att äga webservrar där diverse löst folk kan göra reklam för t ex främlingsfientlig verksamhet. Sverige måste ju gå runt!

- Att skriva i kvällstidningar vilka skor du måste köpa om du inte ska bli utskrattad av alla och mobbad och kanske olycklig för resten av livet för att du är ful och värdelös. Då kan du även gå på kändisfester och bli fotad av folk som har till yrke att fota folk som går på kändisfester. Då hjälper du till att skapa arbetstillfällen!

Om man nu inte anser att ovanstående är något som gör detta land lyckligare, då är man i stort sett landsförrädare och kommer att skickas till Polen på arbetsläger för att man inte ska gnälla om hur jävla bra man har det som får bo i ett land där regeringen föraktar en stor del av landets befolkning.

Här följer några jobb som inte alls är riktiga, eftersom man inte alltid kan tjäna halva Anders Borgs månadslön på dem, om man inte blir upptäckt av rätt person eller kanske kan tänka sig att ligga med rätt person eller kanske kan tänka sig att sälja sin själ till Djävulen och Piratförlaget:

- Att rita sådant som folk inte ser vad det föreställer. Om man inte har föräldrar som är släkt med Kungen eller någon på Dramaten, förstås, för då kan man gå på Konstfack och bli känd för att vara obegriplig.

- Att skriva sånger som inte kan spelas i P3. Eller P4. Eller någon annan radiokanal än Radio Krokom.

- Att skriva saker som inte är deckare, Nobelprispoesi eller Carolina Gynnings självbiografi.

- Att planera film som inte kommer att ha Mikael Persbrandt eller Helena Bergström i huvudrollen.

Överhuvudtaget kan man säga att saker som inte riktigt går att kategorisera aldrig någonsin kan räknas som arbete. Och om man inte kan visa att man kommer att tjäna Ingvar Oldsberg-miljoner på sitt arbete inom två veckor, så kan det absolut inte räknas som arbete.

Att överhuvudtaget komma med den befängda idén att det kanske är lönande för Sverige att låta folk leva på minimilön medan de får sin shit together är ett brott mot Jantelagen och i princip hela Svea Rikes Lag.

See you in court.


Kommentarer
Postat av: landstrom

Word!

Du är en av oss, och vi är en av...dig!?



Kan inte du spökskriva våra memoarer, skulle bli kul.

2009-09-25 @ 14:55:49
URL: http://www.myspace.com/thelandstroms

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0