Har du kramat en nazist idag?

Firar nationaldagen med att försöka sova bort 3-dagarshuvudvärken. Vaknar av Mannen som ringer från spelning i Aftonbladetväder och säger fina saker. Huvudvärken borta.

Tänker på andra som firar nationaldagen med att ge Sverige huvudvärk. Människor som är så trötta på sina egna liv att de måste hota andras. Människor som tror att världen blir bättre bara av lite Hitlerfasoner. De behöver någon som ringer och säger fina saker.

Vem som helst kan bli knasig, det är ju allmänt känt. Om man lever i en grå smet eller värre är det inte så lätt att sprida solsken. Är man inte omtyckt är det svårt att tycka om både sig själv och andra.

Därför är jag lite tveksam till AFA. Jag har tyckt om dem länge, de rara antifascisterna. De bråkar med fascister, nazister och Sverigedemokrater så fort de får chansen. Stör deras möten, pinkar i deras kanoner och så vidare. Det är inte svårt att förstå. Om någon rabiat liten nasse står och gastar om att bevara Sverige svenskt är det väl klart man vill gaffatejpa igen kakhålet på honom.

Men. Dels tror jag att det finns ett gäng inom AFA som lika gärna kunde ha varit på den andra sidan. De tycker bara att AFA har snyggare kläder. De vill bara sparka och slåss, oavsett med vem.

Dels tror jag att AFA inte kommer någon vart.

De måste byta taktik.

De måste börja gilla sin fiende.

Nazister, fascister och Sverigedemokrater har alla en sak gemensamt. De är bittra. Bittra och ensamma i hjärtat. Okramade ända in i själen.

AFA måste bjuda hem dem på en kopp te och krama dem lite. Kanske till och med lura dem i säng.

Om alla tar hand om varsin nynazist och bäddar ner den personen med lite bullar och en gonattsaga och vaggar liten nasse till sömns, då vänder snart världen åt rätt håll.

Då kanske vi till slut kan fira nationaldagen på riktigt. Tillsammans.


Kommentarer
Postat av: miss Jacksson

håller med.

2009-06-06 @ 23:08:06
Postat av: Dojjan

Jag håller på sätt och vis med, visst skulle världen kännas som ett trevligare ställe om alla var lite mer positiva, solidariska och spred mer kärlek omkring sig till alla och envar.... men samtidigt kan det vara tungt att ta på sig någon annans bitterhet, rädslor och ångest. Jag tror att man kan riskera att hamna i en farlig situation om man är övertygad om att alla "går att rädda". Tänk på alla som stannar hos någon som misshandlar dem psykiskt eller fysiskt därför att de tror att de kan förändras "bara man älskar dem tillräckligt". Men, som sagt, visst önskar jag också att världen var en mer kärleksfull plats.

2009-06-07 @ 13:19:35
Postat av: Å

Äska ihjäl dem , äringendum ide´. En annan sak som nazister och andra bittra och självupptagna typer inte klarar är skratt. Testa att säga:

- Vilken lustig tanke, och sen skratta hjärtligt åt en Sverigedemokrat...

Funkar skitbra.

2009-06-07 @ 19:55:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0