Kapitel 9 - Fällan slår igen

Tydligen var de mig på spåren. Detta kräver en förklädnad. Jag sprang och klippte mig direkt efter besöket i Underjorden. Nu är jag lite fattigare och lite mer lik Gustav Vasa, men liksom snygg ändå. Borde funka för att hålla mig undan deras svavelosande käftar ett tag.

Trodde jag.

Handläggaren hade väst att jag måste fylla i mina meriter på nytt. Hemma. Och sedan komma tillbaka. Ett listigt knep. Men jag tänker spela med.

Så nu sitter jag här och loggar in på Arbetsförmedlingens hemsida. "Ditt personnummer är felaktigt. Var god gå in på Min Sida och ändra personnummer".

Jag går in på Min Sida. Lägger till de fyra sista siffrorna, som saknades. "Ditt personnummer finns redan registrerat".

Jaha. Så bra. Går tillbaka till inloggningen för att fylla i mina meriter.

"Ditt personnummer är felaktigt. Var god gå in på Min Sida och ändra personnummer".

Sådär håller jag på ända tills allt svartnar och jag inser att de lockat mig i ännu en fälla. Om de arbetssökande hindras från att söka arbete och istället pysslar med Af:s djävulska Sisyfosjobb på hemsidan får Fredrik Reinfeld ännu en After Eight till kaffet varje morgon.

Med darrande händer tar jag fram den påkostade kulörta broschyren om hur arbetslösa ska bete sig, som Handläggaren tvingat på mig.

Läser om "Lämpliga jobb". Om den arbetssökande inte godtar ett lämpligt jobb stängs han eller hon av från a-kassan. Vad som är ett lämpligt jobb avgör Arbetsförmedlingen. Om arbetssökanden själv hittar ett jobb och därför inte vill ta det jobb Arbetsförmedlingen anvisat, måste det jobb arbetssökandet hittat vara mer lämpligt än det Arbetsförmedlingen hittat. Vad som är mest lämpligt avgör Arbetsförmedlingen.

För hur skulle världen se ut om folk själva visste vilket jobb som var bäst för dem?

Då skulle Handläggarna och deras furstar kanske bli utan jobb. Och då måste någon hitta ett lämpligt jobb åt dem, eftersom de själva inte kan göra det.

Jag hör brevbäraren närma sig. Jag hör en duns i brevlådan. Kan det vara ett tvångsanvisat arbete som proktolog i Arvidsjaur?

Jag beväpnar mig och går ut.


Kommentarer
Postat av: Å

Nä, du måste ha en mycket högre åldersgräns. Dessutom varna personer med svagt hjärta eller andra besvär som kan förvärras av skräck.

2009-08-20 @ 15:06:37
Postat av: Stefan

Ve o fasa!! Arbetsförnedringen och dess allierade Förnedringskassan är de värsta instanser man kan hamna i klorna på. De är vampyrer som är ute efter ens blod och de suger tills man ligger där, som en inte fullt så blöt fläck på marken. Jag tror, och detta är min fulla övertygelse, att de styrs av en ondskefull kraft vars namn få känner till och än färre vågar yttra. Voldemort!

2009-09-08 @ 16:45:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0