Hundar, heroin och Arne Hegefors.

Gränslöst tom i huvudet precis hela dagen idag. Men allt för konsten. Tänkte jag. Och skulle ändå tjurskriva något. Gick inte. Precis då fick jag sms från en gammal filmstjärna - vi kan kalla henne Ledd Seppelin - som fick bestämma dagens ämne. Hundar, bestämde hon.

Precis ingenting har jag att säga om hundar, tänkte jag. Men det kanske ändå kan glädja en Kollega att jag skriver om hundar. Hundar hundar hundar.

Jag ansträngde mig ändå lite grann. Tänkte på dogs. Det första som dök upp var Dog Day Sunrise med Fear Factory. Den låten gillade en gammal (jättegammal!!!! Hahahaha.) pojkvän väldigt mycket. Sedan tänkte jag på Dog Man Star. Den Suedeskivan gillade jag och mina gymnasieälsklingar väldigt mycket. Brett Anderson i Suede gillade heroin alldeles för mycket just då. Han borde kanske ha ätit kakor istället.

Därefter kom jag att tänka på Temple of the Dog, en grupp som fanns innan grungen slog till. För er som är alldeles för gamla, för unga eller helt enkelt inte ett skvatt intresserade  så föreslår jag att ni tar en kvällskurs i ämnet grunge. Kursplan och samlingslokal meddelar jag så småningom. Klädsel blir i alla fall rutig flanellskjorta med trasiga jeans och eventuellt mormors gamla spetsklänning utanpå det. För så såg de ut, allihopa, i Seattle på 90-talet.

Men innan det blev så, så fanns det en grupp som hette Mother Love Bone. Deras sångare tog alldeles för mycket heroin och överlevde inte. Några medlemmar bildade därefter gruppen Temple of the Dog, som fanns ett tag och sedan inte. Folk därifrån gick vidare till Pearl Jam och Soundgarden.

I Soundgarden blev Chris Cornell sångare. Han är en av världens 10 snyggaste karlar. Det faktumet har jag snott från en väldigt viktig doktorsavhandling som inte riktigt är klar än och därför kan jag inte avslöja så mycket mer ur den, men författaren gör oerhört grundlig forskning i ämnet. Har jag hört.

Men! Tillbaka till Chris Cornell! Han började tycka om heroin lite för mycket. Han klippte sig och hamnade i Audioslave, där några arga pojkar från Rage Against the Machine härjade runt. De gjorde en halvbra sång och ett helfult skivomslag och sedan glömde jag bort dem. 

Andra saker Chris Cornell har gjort: flyttat till Paris, skrivit förra Bondlåten, startat en restaurang samt gjort en sång som heter Call me a dog. Jajjemen.

Nästa inlägg blir nog om pudelrock. De som höll på med sådant lät oftast bli heroin. De överdoserade mest permanentvätska och kokain. Vilket inte är att rekommendera, för då kan man råka börja klä sig i glansig spandex och sjunga mesiga låtar.


Kommentarer
Postat av: Mrs Landstrom

Man har ju förmanat sina ungar "Don´t eat that yellow snow!". Har väl viss hundanknytning i alla fall.

2008-11-13 @ 21:21:07
Postat av: Kollegan

Dogge Dogelito, platsar inte han?

2008-11-13 @ 21:23:29
Postat av: Kollegan

i min jakt på både humor och bildning (främst då filmkonst)...fann ett ord i mitt bakhuvud... Dogma?! Vad är det?? Den som söker skall finna och följande finns att läsa om Dogma:

Dogma 95:s tio budord

Filmformatet ska vara 35 mm Academy (nu är emellertid video också accepterat).

Upptagningar får bara göras på inspelningsplatsen. Rekvisita och scenografi får inte tillsättas, och om historien kräver särskild rekvisita måste en inspelningsplats väljas där dessa saker finns.

Ljudupptagningen måste ske samtidigt med bilden. Musik får bara användas om den spelas upp direkt på inspelningsplatsen.

Kameran ska vara handhållen och befinna sig mitt i handlingen. Alla kamerarörelser som kan göras med handen är tillåtna.

Filmen ska göras i färg. Inga ljussättningar är tillåtna. Lampa på kameran är dock tillåten.

Optiska tillägg är förbjudna.

Filmen får inte innehålla ytligt våld (mord, vapen osv får ej förekomma).

Filmen utspelar sig här och nu. Handlingen får inte flyttas till en annan tid eller geografisk plats.

Genréfilm accepteras ej.

Regissören ska inte lyftas fram som verkets upphovsman och att denne är inte längre en konstnär.



Och se hundar och film äro sammanlänkade



2008-11-13 @ 21:28:47
Postat av: Led Seppelin

En enda gång har jag gjort ett hemfridsbrott. Det var FAKTISKT i jakten på en LP med Led Z. Det du!

2008-11-13 @ 21:37:49
Postat av: Kollegan igen

Å var kom Arne H in i bilden? I samband med pudelrocken? Vilket i sin tur bara är en skenmanöver för att få skriva om frisyrer igen, och inte alls om hundar, som du vill låta påskina...

2008-11-13 @ 21:43:55
Postat av: la Tor

ååå Brett.... och pix

2008-11-14 @ 08:53:38
Postat av: Annika

Hahahaha, ditt finurligaste inlägg hittills :-D Men hjälp, vad jag blev nostalgisk.

2008-11-14 @ 09:18:45
Postat av: Ledd Zeppelin

Mycket bra skrivet. Det gjorde du bra fast jag valde ett knilvigt ämne ;D

2008-11-17 @ 20:58:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0