Dojjans första ämne

Efter den glamorösa middagen "avocado med nachos" samt ett Vännermaraton känner jag mig omåttligt oinspirerad, men jag ska banne mig vara lite duktig och beta av Dojjans ämnen. Först ut är en jämförande analys av de japanska spelen Bakugan och Yu-Gi-Oh, på hennes sons begäran. Jag tog mig den konstnärliga friheten att göra det i haikuform.

Vad har Yu-Gi-Oh
Och Bakugan gemensamt?
Ja inte vet jag

Kommentarer
Postat av: Nyman

Vänner är de bästa! :)

2008-11-16 @ 21:12:38
URL: http://newmanonearth.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ska försöka följa alla tips! :)

och det där med killen.. Det uppdateras eventuellt i veckan. För då vet jag kanske! Men kanske blir vid nästa kina-mats ätning. Och då lika förvirrad som nu. Only time will tell!

2008-11-16 @ 21:31:08
URL: http://tovelaurin.blogg.se/
Postat av: E'.

Haha, vilken glamourös middag du åt idag då. ;)

2008-11-16 @ 23:33:32
URL: http://eedvardson.blogg.se/
Postat av: Boddan

Jaha, skillnaden mellan Bakugan och Ygo?

Förutom att Bakugan är med "kulor" och Ygo med kort, och att den sist nämnda har hållit på mååånga år längre så vet jag faktiskt inte.

Fattar inte att Pokemon håller på fortfarande heller. :P

Slår vad om att vi får grejerna til Bakugan på jobbet snart, bara en tidsfråga...



Avokado och nachos är gott, men blir man verkligen mätt på bara det?

2008-11-16 @ 23:59:10
Postat av: danny boy (via dojjan)

Läs, begrunda och lär (visst var väl ett av syftena bakom att helt promiskuöst släppa makten över ämnena att du ville lära dig lite nya saker)!

En av skillnaderna är, som föregående kommentator redan konstaterat, att bakugan spelas med kulor (ungefär som Pokemonbollar, med skillnaden att pokemons kan man ta fram när som helst, men bakugans tar man bara fram i strid) och kort och Ygo spelas enbart med kort.Dessutom är reglerna helt olika, och så även spelens syften. Bakugan går ut på att slå en av motståndarens bakugans tre gånger, medan Ygo går ut på att reducera motståndarens livspoäng från 4000 till 0. När en spelare attackerar ett av motståndarens monster som inte är lagt i försvarsposition dras mellanskillnaden av varelsernas poäng av på förlorarens livspoäng. Man kan även öka sin livspoäng under spelets gång på lite olika sätt. Såväl i Bakugan som i Ygo har varje kort någon form av poäng. I Bakugan har varelserna dock mycket färre poäng än i Ygo. Ytterligare skillnader är att Bakugankorten saknar försvarspoäng och det finns färre element än i YGO. De mest uppenbara likheterna mellan de båda spelen är att de är japanska; innehåller spelkort och att skicklighets- och portalkorten i Bakugan är väldigt lika spell- och trapkorten i Ygo. Tack för min medverkan, Danny Boy.

2008-11-17 @ 16:29:06
Postat av: dojjan

Ja, själv begrep jag inte så väldans mycket av den kommentar jag vidarebefodrade från sonen. Jag tyckte att dikten var fin jag. Dessutom må ja ju säga att valet att skriva om två japanska spel i en japansk diktform känns minst sagt genomtänkt, för att inte säga genialiskt!

2008-11-17 @ 16:34:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0