Träningsverket informerar

Lyssnar på när Han övar gitarr och kommer på att det var länge sedan jag övade på något. Det senaste jag kan komma på är Stora Mandolinövningen, som trogna och extremt minnesmästerliga läsare minns från sommarens Tapetorkestersemester. Ni som inte minns det har inte direkt missat något, eftersom övningen varade i nästan exakt fem minuter innan jag blev redigt less.

Innan dess var det väl körkortsteori jag övade på. Det gick bra. Sedan övade jag på att köra bil. Det gick inte alls bra. Gas och broms och andra saker som man inte begriper hur de funkar kom liksom ivägen för min utbildning.

Självklart är det så att övning ger färdighet. Ickeövning måste ju därmed ge ofärdighet. Det är därför jag är så segtänkt numera. Forskarna (exakt vilka dessa människor är har jag ingen aning om, jag är bara övertygad om att jag aldrig kommer att tillhöra deras folkgrupp hur jag än beter mig. Tyvärr, kan man tycka. Om man nu vill ödsla sitt tyckande på sådana saker.) tvistar om huruvida man kan återskapa förlorade hjärnceller.

Ifall det är möjligt att få tillbaka några hjärnceller som man tappat i headbangartävlingar, ungdomsfyllor och Aftonbladetläsning så är det kanske genom att öva sig i något.

Men VAD? Jag kan ju redan multiplikationstabellen och Sveriges kungalängd. Typ.

Funderar på att börja träna något som ingen annan kan, så jag inte behöver få prestationsångest. Säg till om ni kommer på något som behövs här i världen, så kanske jag kan börja träna på det.

Kommentarer
Postat av: lillemal

Jag har kopt en nepalesisk flojt och en ormtjusardito som vi ska lara oss spela; och inte ar det val sa manga som spelar sana i Jamtland? Och knappast i duett.

2009-04-14 @ 17:56:12
Postat av: becca

yay i'm back! jag läser om jag kunde drömma, tror jag den heter! väldigt bra måste jag säga!

2009-04-15 @ 00:27:10
URL: http://rebeccamattila.blogg.se/
Postat av: Smhllrn

Jag och min bror brukar om människor som man väntar länge på och undrar hur i hela friden de kan ta sig fram så långsamt säga att anledningen till deras senfärdighet förmodligen är att de "drar sig fram med tungan". Jag har dock aldrig sett denna förflyttningsteknik in action, men skulle bli mäkta imponerad om du övade duktigt på det och förevisade färdigheterna vid nästkommande reunion! Garanterat ingen annan som kan...

2009-04-15 @ 20:52:53
Postat av: Åsa

Kände en som lirade hårdrockkomp på blockflöjt. Hon var rätt ensam om det och hon la av för många år sedan. Den nischen är alltså ledig. Kanske skulle passa dej.....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0