Kapitel 12 - Vem är Hjärnan bakom allt? Eller är Hjärnan allt lite bakom?

I måndags träffade jag min jobbcoach. Alltså en riktig. Alltså en som inte kallar sig för det. Efter några tallrikar rökheroin peppade hon mig att sätta upp en medeltidsfars med skojiga pestspex och svängiga munkar. Gissa om Handläggarna på Arbetsförmedlingen kommer att bli glada! Och kanske de till och med anställer min tjusiga måndagsdejt som Jobbcoach. Fast jag vill verkligen inte att hon ska bli en av Dem.

Jag misstänker att jag själv håller på att förvandlas till en Handläggare.

Första tecknet: jag har suttit handfallen (hörs ju på namnet hur nära Handläggare det är) och inte åstadkommit ett jota av det som måste göras här hemma på tre dagar.

Andra tecknet: jag skyller min letargi på yttre omständigheter, såsom postgång och telefontider.

Tredje tecknet: jag har inte hittat det jag är ålagd att leta sedan i måndags. Det är inte jobb det handlar om, utan min cykelnyckel. I ren Kafka-Handläggaranda har jag inte kunnat hitta nyckeln eftersom det är så stökigt hemma och det är så stökigt eftersom jag inte orkat städa för att jag är så trött eftersom jag inte har någon cykel så att jag måste promenera överallt och då får jag visserligen motion men jäkligt ont i fötterna.

Och eftersom jag har ont i fötterna sätter det sig på minnet så jag inte kan komma ihåg var jag la nyckeln.

Men om jag nu blitt en Handläggare borde jag kunna vara lugn inför fredagens sammandrabbning med Min Nya Handläggare, för hon måste ju tro att jag är en av Dem och kan därför inte kasta eld eller gamla Aftonbladet på mig eller stänga av mig från a-kassan för att jag fortfarande inte begriper hur man hackar sig in på Arbetsförmedlingens konto så jag kan radera mitt tydligen felaktiga personnummer och ändra till mitt riktiga (som alltså är identiskt med det Arbetsförmedlingen anser vara felaktigt.)

Men om jag är en Handläggare, då är jag ju inte arbetslös längre! Då får jag aldrig någon a-kassa.

Denna historia börjar få rent kosmiska förtecken. Och jag vet inte hur mitt oskyldiga, näpna lilla barnasinne ska klara av att få reda på Sanningen.

Kommentarer
Postat av: FMG

KRIS!!!! Vi har blivit utmanövrerade av festministrarna :@

Du hann knappt mera än vända ryggen till

2009-08-26 @ 20:14:06
Postat av: Cykelhjälmspolisen

Cykelnyckel i all ära, men var har du cykelhjälmen?????

2009-08-29 @ 17:41:38
Postat av: Festminister, pr-est

Ja blanda inte in mig bara, jag verkställer bara order numera.

För å dra en gammal klyscha; det var bättre förr...

2009-08-30 @ 06:34:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0