Lag mot tidelag ger hopp om lag mot allt annat djurutnyttjande?

 
Man kan ju lätt tro att det inte finns människor som ägnar sina liv åt att bilda nätverk för att fånga in, stänga in och utnyttja djur sexuellt. Att det inte finns människor som håller hundar inspärrade för att andra människor ska komma dit och spela in filmer där de förgriper sig på djuren. Att det inte finns människor som ser en häst och tänker att den hästen blir perfekt för nästa våldtäktsfilm. Man vill inte tro att det finns sådana människor.
 
De människorna finns. 
 
Man vill inte heller tro att det i Sverige är fullt lagligt att bete sig som dessa människor gör.
 
Det är fullt lagligt.
 
Så länge det inte kan "bevisas" att det är djurplågeri är det alltså inte kriminellt att förgripa sig på djur. Djuren skadas fysiskt och psykiskt, men det är svårt att få till fällande domar mot de som har åsamkat skadorna.
 
Tack och lov finns det andra människor också. Andra människor, som infiltrerar förgriparnas nätverk och istället för att våldföra sig på djuren räddar dem till ett bättre liv. Men det är ett svårt arbete och djurplågarna är inte lätta att komma åt. 
 
Tack och lov är nu ett lagförslag på väg om att göra sex med djur olagligt. Vilken vettig människa som helst applåderar detta förslag. Och vilken vettig människa som helst applåderar de hjältar som lyckas rädda djuren ur fångenskapen.
 
Betänk då att de som förgriper sig sexuellt på djur bara är en marginell grupp djurplågare, om än så otäck. Det finns ett mer utbrett djurplågeri, där man systematiskt och välorganiserat och fullt öppet och lagligt fångar in, stänger in och utnyttjar djur. Inte sexuellt, dock. Man tar bara ifrån djuren deras frihet, låter dem leva under vedervärdiga förhållanden, utsätter dem för smärta, ångest och lidande och dödar dem så småningom. Mot betalning. Detta för att tillfredsställa människans ytliga behov. 
 
Man vill inte tro att det finns människor som med berått mod fångar in, stänger in och utnyttjar djur. Man vill inte heller tro att det är fullt accepterat av de flesta i samhället. Djurplågarna är inte lätta att komma åt, eftersom de gömmer sig bakom ord som "djurskydd" och "vad konsumenterna efterfrågar". Även om de som lyckas rädda enstaka djur från fångenskapen och tar hand om dem är hjältar, så kan vi inte förlita oss på några få punktinsatser. Vilken vettig människa som helst inser att det är dags att låta bli att ge pengar till industrier som utnyttjar djur. Använd din konsumentmakt och ditt medlidande och förnuft, så kan vi tillsammans utrota djurplågeriet en gång för alla.
 
En sak med ovanstående bild är lite missvisande. Sådär mycket plats har inte djuren i kycklingfabrikerna. Jag blev bara trött på att rita.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0