Pressbyrån goes bananas

Kjell påpekar att det var bättre förr när jobb sågs som ett straff. Idag ses jobb som belöning till folk som klarar av att kamma sig åt rätt håll och gillar att gå i raka led. Men straffarbeten är kvar. Arbetsförmedlingen har en lång lista på sådana. Det kallas "anvisade jobb". En av mina favoritlistor är "Jobb som tillfogar samhället skada men ändå ger pengar och anses som godkänd sysselsättning". Jag har tjatat om den förut, men det tillkommer hela tiden nya yrken, så det är egentligen inte jag som är tjatig. Det är världen.


I toppen av listan är såklart titlar som pälsuppfödare, blondinbellabloggare, Linda Skugge, köttarbetare, pälsförsäljare, arbetsmarknadsminister, strumpbyxetillverkare, Timbromedarbetare, cigarettproducenter, djurcirkusägare samt forskare som utför djurförsök. Alla är överens om att dessa människor borde klippa sig och skaffa sig ett ordentligt, allmännyttigt jobb. Eller så kunde de åtminstone hålla sig undan offentligheten och odla blommor i tysthet.


Nykomlingar på listan är journalister som är köpta av pälsindustrin (ingen nämnd och ingen glömd men kolla tidigare inlägg för info) samt de som ligger bakom Pressbyråns nya reklamkampanj. Pressbyrån är känt för två saker: rätt många tidningar och rätt lite mat när man är hungrig. Pressbyrån spinner vidare på det senare i sin nya annons. Där fnissar de åt att de har tre sorters korv. Kokt, grillad och vegetarisk. Den sistnämnda är en banan i bröd. (nu kan du vika dig dubbel, slå handflatorna på knäna och yla hooohohohoooooo) Pressbyrån vill alltså berätta det alla redan vet, att om man inte äter kött finns det inget alternativ på Pressbyrån ivarjefallsådesåjälabananfascister.


Pressbyrån tänkte inte så långt som att "det kanske vore trevligt om vi hade ett vegetariskt alternativ, typ en vegokorv. För det har man ju hört att det finns." Nej, Pressbyrån hävdar att de bara ville visa på sitt "breda utbud". Det vill säga, mald gris i bröd eller banan i bröd.


Folket bakom Pressbyråannonsen skrattar dock hela vägen till banken.


Kommentarer
Postat av: Kjell igen

Måste bara få bjuda på mycket skön läsning...

http://lotidningen.se/2010/09/02/roland-paulsen/

2011-01-25 @ 21:41:24
Postat av: Kjell igen

Lite skön läsning..samt fakta understöd för mitt tidigare påstående



http://lotidningen.se/2010/09/02/roland-paulsen/

2011-01-25 @ 21:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0