När ord byter betydelse

Coop håller på att hoppa ur brallorna av stolthet över sin nya uppfinning: Sprättkycklingar! OBS! Finns bara hos Coop! Medlemstidningen innehåller både ett kåseri och ett tvåsidigt reportage om detta häpnadsväckande fenomen. "Djuren måste må bra", "djuren ska ha det riktigt bra" "Det känns skönt att se att kycklingarna har ett bra liv.", är några citat. Jag blir så glad! Här har Coop plötsligt gjort världens djurskyddsreform! Om djuren mår bra måste det ju innebära att de behandlas med omtanke och värdighet och slipper lida och...


...de föder upp 20 kg fågel/kvadratmeter. Observera att vi snackar KILO fågel, här. Kycklingarna räknas inte som individer, det är vikten som är av vikt (HÖHÖHÖHÖ).


Fatta! Djuren får nästan flera centimeter för sig själva! Andra djurfabrikörer tillåter 36 kg fågel/kvadratmeter. I övriga EU tycker man att det får plats 42 kg fågel/kvadratmeter.


Nu kan du göra roliga testet. Mät upp en kvadratmeter. Tänk dig sedan att du fyller den med fåglar, som behöver sträcka på vingarna och picka och vila och i allmänhet röra sig normalt. Du ska få plats med 20 kg fåglar därinne.


Tänk dig sedan att du satte en kycklingfarmare i den där lilla rutan. Skratta rått ett tag och tänk sedan på att du som tänker fira påsk med att äta kyckling och ägg lika gärna själv kan sitta i den där rutan. Hohohoho


Det fantastiska med Coops lilla idé är ändå deras omtänksamma koncept när det gäller kycklingarnas livslängd:


Kycklingarna får leva i 49 dagar, istället för konventionella 30!


I ett av Coops kycklingstall finns det 4000 kycklingar. Det är ju nästan för bra för att vara sant, eller hur?


Enligt Coop har de en långsiktig strategi inom djuretik. Om detta är "bra", då är nog hoppet ute.


Men det visste du förstås redan.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0