En obehörig lärares bekännelser. Känsliga läsare och skolministrar varnas!

Skolminister Jan Björklund,

du tycker ju att obehöriga lärare är en varböld på Sveriges ömmande rumpa.  Jag vet att du inte kan sova, Jan Björklund, eftersom du vet att obehöriga lärare härjar fritt i vårt land och förstör våra ungdomar och ligger bakom både växthuseffekten, finanskrisen och Körslaget. Obehöriga lärare är Djävulens hantlangare. Naturligtvis har du rätt, Jan Björklund. Obehöriga lärare är farligare än både rökheroin och Clearasil, men vet du EXAKT hur illa det är, Jan Björklund? Jag låter dig läsa min dagbok från första skoldagen på mitt sjunde år som obehörig lärare.

Kära Dagbok,

idag har jag lärt sexorna skillnaden mellan ordet unik och eunuck på engelska. Eftersom de inte visste vad en eunuck var så lärde jag dem även det. De visste inte heller vad ett harem var, så jag gav dem lite bonuskunskap där. Elever till behöriga lärare vet såklart vad alla dessa ord betyder, så de behöver aldrig ödsla tid på repetition.

Därefter uteblev en elev från min lektion, vilket aldrig skulle ha hänt en obehörig lärare, eftersom de lär sig att bli magnetiska på lärarutbildningen.

Jag hann inte ta någon lunch, eftersom jag fick leta en elev som försvunnit. Behöriga lärare planerar såklart sin tid så att de kan leta elever under lektionstid.

Eftersom jag inte hann ta någon lunch var jag tvungen att äta ett äpple strax innan nästa lektion började. Det blev såpass illa att jag fortfarande tuggade när nästa lektion började, vilket naturligtvis kommer att göra att ingen av skolans elever når de nationella målen i något ämne överhuvudtaget.

En elev sade efter en lektion att hon lärt sig mer på den timmen än hon gjort under en hel termin med en behörig lärare. Eleven måste såklart skickas till utredning, eftersom sådana bisarra uttalanden inte kan tolereras.

När jag gick hem skämdes jag för att jag förstört världen ännu litegrann med min obehörighet. Att jag är expert på mitt ämne hjälper föga när jag inte läst tre terminer pedagogik. Pedagogik lär man sig bäst genom att sova sig igenom föreläsningar om funderande farbröder, inte genom att faktiskt ha lektioner.

Jag vet inte hur jag ska tordas utsätta de stackars barnen för min bristande teoretiska pedagogik imorgon också.


Kommentarer
Postat av: Emma norberg you know

Hej Lotta!

Jag måste säga att du är bra rolig du ;)

Och den där ungen som sa att den hade lärt sig mer på den timmen än hela lektion tror jag har bra rätt. För när man har dig som lärare lär man sig mycket. Du är en rolig lärare som lär ut saker på ett bra sett.

2010-01-11 @ 20:20:13
Postat av: Jo.

You go girl!

Postat av: Inga-Lill

Han jag är gift med har varit detta djävulens skarpaste och vassaste verktyg i 18 år nu. Vid varje vårtermins slut får han gå och våndas och oroa sig över om någon änglalik, behörig guddom bestämmer sig för att de vill putta ut honom i arbetslöshet. Han är för övrigt en utmärkt pedagog, precis som jag är övertygad om att du är!!

2010-01-15 @ 19:52:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0