Jordbruksministerns tårar

Jordbruksminister Eskil Erlandsson sitter i TV:s morgonsoffa och är ledsen. Han är ledsen för grisarnas skull. Inte för att folk stänger in grisarna, hindrar dem från ett normalt liv och sedan dödar dem.

Nej, Jordbruksministern är ledsen för att en del grisar äter andra, döda, grisar. Det ska inte få förekomma, säger jordbruksministern.

Jordbruksministern har nog trott att alla grisar lever ett glatt och fritt liv ända tills de självdör av ålder och att det nästan är en välgärning att äta kött. För då får ju fler glada grisar omhändertas av snälla svinfarmare som pysslar om dem så de får ha det riktigt mysigt i alla dar.

Snälla jordbruksminister Eskil Erlandsson:

Du är ledsen och vill att förtroendet för Sveriges grisbönder återupprättas. Varför ska jag ha förtroende för en industri vars enda mål är att spärra in, plåga och slakta ett djur?

Inbilla dig inte att din Krav-märkta skinka kommer från en gris som levt ett lyckligt liv. Blir du lyckligare av att äta den? Då kanske du kan tala om för jordbruksministern hur det egentligen ligger till:

Grisar och andra djur inom köttindustrin har det fördjävligt. De lever enbart för att bli slaktade och behandlas därefter. Så länge människor tänker äta djurkött kommer det att vara såhär. Vi kan försöka få bättre samvete genom att säga att djurskyddet måste förbättras. Men varför ska vi kämpa för att "återupprätta förtroendet" för köttproducenterna? Varför är det så enormt viktigt att denna sorgliga verksamhet ska få fortsätta?

Jordbruksministern är ledsen för att grisarna äter på andra, döda grisar. Jag är ledsen för att så många människor äter döda grisar. Det går inte att äta djur utan att samtidigt orsaka djurs lidande. Det är bara att inse. Skinkan du äter kommer från en död gris. Som har levt i misär. Och ibland i sin egen avföring. Samtidigt som den tuggat på ett kadaver från en död släkting.


Det är ingen idé att bli ledsen, Jordbruksministern. Gör istället något som hjälper! Tätare veterinärkontroller hjälper inte. Man kan inte skrämma bönderna till att sköta sig. Bönderna är inga bovar, de ger bara folket vad de vill ha. Folket vill ta livet av grisar, kosta vad det kosta vill. Skinkätande är enda vägen till lycka i detta land.

Jordbruksministern, säg att det inte är sant. Säg att svenska folket faktiskt inte vill att djur ska lida. Säg att de bara inte förstått sambandet.

Det enda som hjälper är att sluta äta djurkött. Det är faktiskt precis det ENDA som hjälper, Jordbruksministern. En del säger att det är en extrem åsikt. Jag kallar det mer extremt att hålla djur instängda och gasa ihjäl dem.
Jag kallar det mer extremt att stötta en industri som gett oss svinifluensan och Yersiniosis och allvarliga tarmsjukdomar. En industri som bara i Sverige dödar en gris var tionde sekund.

Jag är extremt arg. Men också extremt hoppfull. Nu har folk fått veta hur det ligger till och kan inte blunda. Det kan inte vara många tänkande och empatiska människor som fortsätter äta kött nu.

Dagens must-have:

Medlemsskap i Djurrättsalliansen - 200 kr för ett helt år!

Vego-kit från Djurens Rätt - gratis! Hjälper dig att inse att det är lättare, billigare och smartare att äta vegetariskt än djurkött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0